Hejsning af dannebrog ved flagdag for Danmarks udsendte

Flagdag for Danmarks udsendte

24. august 2020

Der vil ingen taler være i år – men blot en stille markering ved flagstangen.

Odder Kommunes viceborgmester, Lone Jakobi, deltager i markeringen.

Normalt plejer Odder Kommune – i samarbejde mellem tidligere udsendte veteraner, Danish Veteran Center, Garderforeningen, Hjemmeværnet i Odder samt Odder Kirke – at hylde Danmarks tidligere udsendte, og i øvrigt markere flagdagen d. 5. september med flaghejsning, taler, gudstjeneste og kaffe.

Gennem flere år har frivillige repræsentanter fra de tidligere udsendte veteraner, forgæves forsøgt at få stablet en Forening af netop tidligere udsendte, på benene. Det er selvfølgelig helt afgørende, at de tidligere udsendte veteraner kan se sig selv ind i denne hyldest og markering.
Desværre er det ikke lykkes, at få etableret en sådan Forening i Odder Kommune, og desværre er der ikke nogen blandt de tidligere udsendte, som har ønsket at medvirke i tilrettelæggelsen af dette års flagdag.

På ovennævnte baggrund, har der været afholdt et møde mellem de øvrige samarbejdspartnere. Der er enighed om, at vi i år laver en anderledes og stille markering af flagdagen.

Hvis du ønsker at deltage, eller har andet på hjertet som følge af denne orientering, så send en mail til inger.rasmussen@odder.dk