mor og barn i bil med påskriften "flextrafik"

Flere muligheder for flexbus

17. december 2018

Odder Kommune har fået tildelt midler fra Yderpuljen (Trafik,- Bygge- og Boligministeriet) til en to-årig forsøgsordning med flexbusser.  

Der bliver derfor flere muligheder for at komme rundt på lokalruterne I det nye år. Odder Kommune udvider flexbusordningen fra den 1. Januar 2019.   

- Flexbus er et godt supplement til den almindelige busdrift, hvor vi giver borgerne gode muligheder for at komme rundt i hele kommunen, og samtidig sikrer vi, at der ikke kører tomme busser rundt. Det giver god mening både økonomisk og i forhold til miljøet og forurening, siger formanden for Odder Kommune Miljø-, Teknik- og Klimaudvalg, Ole Lyngby Pedersen (V). 

Flere afgange 
Alle lokalruter får en ekstra morgenafgang som flexbusafgang samt to aftenafgange som flexbus. Derudover vil alle lokalruter fremover køre som flexbusruter på hverdage hvor skolerne har ferielukket.  

Der er i dag flexbuskørsel mellem Odder og Gylling samt mellem Odder og Amstrup - Alrø, dette udvides med flexbuskørsel på alle lokalruterne i kommunen fra 1. januar 2019.  

Hvad er flexbus
Flexbus er en del af den offentlige trafik ligesom almindelig buskørsel. I modsætning til en almindelig bus, så kører en flexbus kun, hvis man har bestilt den. Den kører til og fra stoppesteder, der er angivet i køreplanen, og efter de angivne tider i køreplanen.  

Afhentningstiden kan variere fra 0 - 15 min. I forhold til afgangstiden i køreplanen.   Køreplanerne kan du se på Midttrafiks hjemmeside under de enkelte lokalruter: 1002 - 1003 - 1004 - 1005 - 1006 - 1007 - 1008.

Flexbus er markeret med en telefon i køreplanen.  Flexbussen kan være en taxa, en personvogn eller en liftvogn, og der kan være andre med på turen.    

Man bestiller en flexbus ved at ringe på tlf. 87 40 83 00 (tast 3) kl. 7.00 - 20.00 alle dage undtagen 24. og 31. december. Man kan bestille en flexbus indtil en time før afgangstiden i køreplanen.   Prisen på en flexbus er den samme som almindelig bustakst. 

Man kan læse  mere om flexbus på både Midttrafiks hjemmeside, på Odder.dk/fleksbus eller hente en folder omkring flexbus på rådhuset.