Politikere i byrådssal

Flertal for at holde byrådsmøde i Hundslund

18. november 2019

Til byrådsmødet den 11. maj 2020 udskifter Odder Byråd byrådssalen med et sted i Hundslund. Det besluttede et flertal i byrådet ved det seneste møde. Samtidig præciserede flertallet, at udflytningen af byrådsmøderne kun skal ske én gang årligt. 

Sagen kom på dagsordenen fordi lokalrådet i Hundslund har inviteret Odder Byråd til at holde et byrådsmøde i Hundslund. Byrådet holdt et byrådsmøde i Boulstrup i april i år med det formål at afprøve nye veje til dialog og borgerinddragelse.  

Når byrådsmødet skal holdes i Hundslund er det planen, at Byrådet forud for byrådsmødet får en rundtur i Hundslund, og at borgmester og kommunaldirektør flytter deres kontor ud i oplandet på dagen i lighed med ved byrådsmødet i Boulstrup.

Se hele byrådsmødet på Odder TV her.

Logo for Odder NetTV

Du kan læse referatet fra byrådsmødet her.  

Uddrag af politikernes indlæg

Uffe Jensen (V):
- Jeg tænker, at vi har gode erfaringer fra Boulstrup, og derfor synes jeg, at det er fint, at vi prøver igen.

John Rosenhøj (O)
- Jeg vil gerne borgerinddragelse, men det kan vi gøre på en anden måde. Dette er ikke relevant, og det koster i størrelsesorden 50.000 kr. Det er penge, vi godt kunne spare, når nu vi har fantastiske faciliteter her i byrådssalen. Vi har 11 lokalråd, skal vi så ud 9 gange mere? Jeg synes, at vi skal sige, at det er i byrådssalen, man holder byrådsmøder, og så kan vi holde borgermøde, hvor borgerne bliver inddraget.

Marianne Hundebøll (F)
- Jeg synes egentligt, at byrådsmøder skal afholdes i byrådssalen, men når det kun er én gang om året, så er jeg med på den. Det gode ved byrådsmødet i Boulstrup var, at der kom mere fokus på Boulstrup.  

Hans Hammann (V)
- Jeg var skeptisk inden byrådsmødet i Boulstrup, men jeg fik en god oplevelse. Vi skal huske, at knap halvdelen af borgerne i Odder Kommune bor uden for Odder By.

Lone Jakobi (A)
- Det er vigtigt for os, at tempoet er, at det kun er én gang om året, vi flytter byrådsmødet. Vi glæder os til at komme til Hundslund.

Leif Gjørtz Christensen (Ø)
- Det er vigtigt, at vi som byråd kommer ud, og konceptet fra byrådsmødet i Boulstrup er godt. Måske kan vi bygge videre på det i samarbejde med lokalrådet, så det bliver en mere involverende begivenhed. 

Flertallet på 18 stemte for at holde byrådsmødet i Hundslund, mens John Rosenhøj (O) stemte imod med bemærkning om, at det ikke er borgerindragelse, og at det ifølge John Rosenhøj koster ca kr. 50.000 at holde byrådsmøderne uden for rådhuset.