Flot tredjeplads til Odder

13. november 2020

Odder er netop blevet nummer tre i afstemningen om at blive Danmarks Smukkeste Stationsby. Vi lå ellers i lang tid i front i konkurrencen, men måtte til sidst se os overhalet af Haslev, der løb med førstepladsen og Bramming, der tog andenpladsen. Det ændrer dog ikke ved at Odder blev nummer 3 af de 10 byer, som var med i opløbet af konkurrencen, der i første omgang bestod af 500 byer.

”Jeg vil gerne sige tak for den store opbakning som vi har fået i form af de mange stemmer. Mange kender jo bygningen, fordi de bor eller kommer i Odder. Derfor håber jeg, at afstemningen også har inspireret til man kan tage Letbanen og kigge på stationsbygningen og resten af byen,” siger borgmester Uffe Jensen.

Kom og kig

Begrundelsen for at Odder skulle være en af de 10 nominerede i slutspurten, kan da også give lyst til at tage letbanen, bilen eller cyklen ind til byen og kigge.

”Stationsområdet består af station fra 1884, pakhus, jernbane, tidligere administrationsbygning (senere retsbygning) samt tidstypiske bygninger fra samme periode. Alle elementerne fra stationens anlæggelse til i dag er intakte og synlige i området, hvilket sikrer en tydelig struktur og tidstypisk stationsfortælling. Odder adskiller sig fra de andre kandidater ved at en del af de mange smukke bygninger kommer allerede i 1850erne, 30 år inden jernbanen kommer til byen. Centrum er imponerende, ikke mindst Torvet med det unikke forhenværende Centralhotellet,” skrev juryen om indstillingen.

Fra Odder Kommune skal lyde et stort tak til alle de, der har stemt på Odder som Danmarks Smukkeste Stationsby og et stort tillykke til både Haslev og Bramming.