Flygtninge foran bus

Flygtninge i arbejde

07. oktober 2019

De seneste 2-3 år har Jobcenter Odder arbejdet med at opkvalificere flygtningene i Odder til at få arbejde i en række brancher med stor efterspørgsel efter arbejdskraft.

I alt 21 flygtninge i Odder har siden 2016 fået en uddannelse som buschauffører, og 20 af dem er i fuldtidsarbejde som buschauffører i dag. 

Også i andre brancher er det gået godt for flygtningene i Odder: Ca. 30 flygtninge har deltaget i rengøringskurser, og halvdelen af dem er i dag i arbejde som rengøringsassistenter eller i andre brancher. Desuden er 10 kvinder fra Syrien, Iran og Somalia i dag i gang med en integrationsgrunduddannelse inden for plejeområdet. De arbejder bl.a. på Bronzealdervej, Stenslundcentret og Ålykkecentret.

Endelig er der også en stor flok, som har taget truckcertifikat, slagterikurser, praktikker i detailhandelen og meget mere. Hovedparten af dem er i almindeligt lønarbejde i dag.

TV2 Østjylland kom forbi og lavede en historie om flygtningene, der er kommet i arbejde som buschauffører. Se udsendelsen på TV2 Østjyllands hjemmeside.