Borgere samlet i lokale

Foreningerne gør klar til fritidspas

08. marts 2019

Som en del af fritidspasordningen har foreningerne i Odder Kommune mulighed for at deltage gratis i en række workshops, der klæder foreningerne på til at tage godt imod nye børn og unge. 

De første fire foreninger har netop været på den første workshop omkring, hvordan man tager godt imod nye medlemmer både før de kommer, når de kommer og efter de har været der første gang.

- Når et barn eller en familie ikke er vant til at være en del af en forening, er det ekstra vigtigt at blive taget godt imod, når de kommer i foreningen både første, anden og tredje gang. Derfor stiller vi krav om, at alle foreninger, der er med i fritidspasordningen, skal have deltaget i workshoppen ”Den gode velkomst”, fortæller udviklingskonsulent Malene Lykke Scharling.

Det er repræsentanter fra ni forskellige foreninger, der har været med til at pege på, hvilke workshops foreningerne skal tilbydes under fritidspasordningen. Det er DGI Østjylland, der udbyder dem og det er for alle folkeoplysende foreninger i Odder Kommune – ikke kun idrætsforeninger.

- Jeg er meget imponeret over, hvor positivt foreningerne i Odder Kommune har taget imod den nye fritidspasordning. Jeg har kun oplevet meget engagerede foreninger både i arbejdsgruppen og nu også på den første workshop. Foreninger, der meget gerne vil byde nye børn og unge velkomne og som har lyst til at udvikle deres foreninger, fortæller inklusionsleder Morten Graff, fra DGI Østjylland.

Det er gratis for folkeoplysende foreninger i Odder Kommune at deltage på de forskellige workshop, der tilbydes i fritidspasordningen. Læs mere om de forskellige workshops og læs mere om fritidspasordningen.