I Krible-Krable huset er der oprettet små steder i hytter, hvor børnene kan hentes og afleveres.

Genåbningen er så småt i gang

16. april 2020

Onsdag, den 15. april, begyndte den gradvise genåbning af Danmark, da skoler og daginstitutionerne igen slog dørene op. Derfor tog viceborgmester og formand for Børne-, Uddannelses- og Kulturudvalget, Lone Jakobi, torsdag rundt for at få en status på nogle af kommunens institutioner og skoler.

”Det er gået rigtig godt. Det var fint at komme ud og se, hvordan man har løst det de forskellige steder og mærke stemningen – faktisk blev jeg helt rørt over det overskud, som for eksempel lærerne viste,” siger hun.

Den gradvise åbning betød at 0. og 1. klasse startede onsdag og 2. og 3. klasse startede torsdag. Og selvom hverdagen til en vis grad derfor er tilbage, så er alt alligevel ikke helt, som det plejer. For eksempel er der større afstand mellem børnene, ligesom der skal vaskes hænder hver anden time. Men det har både børn og voksne tilsyneladende taget med oprejst pande, fortæller Lone Jakobi.

Børnehavelegeplads

”Billedet hele vejen rundt er af folk der smiler, selvfølgelig efter omstændighederne,” siger hun, og understreger for en god ordens skyld, at hun brugte flittigt af håndspritten undervejs i sine besøg.

For omstændighederne er jo nogle andre på grund af corona-virussen. For eksempel afleverer forældrene eleverne uden for skolen, hvor en lærer tager imod dem og sender dem op til en anden lærer, der hjælper dem med at vaske hænder. I daginstitutionerne er der blevet lavet zone-inddelinger både indenfor og udenfor, så man kan holde sig på et ansvarligt antal elever på samme sted.

Det skal du være opmærksom på

Fælles for institutioner og skoler i Odder Kommune gælder nogle forskellige retningslinjer for både børn og voksne. Blandt andet:

  • Ansatte og børn må komme i dagtilbud, hvis de ikke har symptomer på sygdom. Det betyder, at hvis man har milde symptomer som forkølelse, skal man blive hjemme indtil 48 timer efter symptomerne er ophørt, eller indtil man har klarlagt med lægen, om det drejer sig om COVID-19.
  • Alle børn starter med at vaske hænder, når de møder i dagtilbud. Derefter skal børnene have vasket hænder ca. hver anden time, eller når der er naturlige skift i løbet af dagen.
  • Så vidt det er muligt skal der sikres afstand mellem børnene, når de er samlet ved bordene. Aktiviteter skal planlægges i små grupper og gerne foregå udenfor.

Læs i øvrigt mere om retningslinjer og corona her.