Jobcenteret på Odder Rådhus

Gode takter i jobcenteret

25. juni 2021

Det går den rigtige vej med antallet af ledige og sygemeldte i Odder Kommune. Hvert halve år bliver kommunerne placeret på en rangliste, som viser indsatsen i forhold til deres rammevilkår: Den liste viser, at Odder Kommune har 40 færre på midlertidige ydelser til forsørgelse, end hvad der er forventet ud fra kommunens rammevilkår. Det er et væsentligt fald, for samme liste viste at kommunen for to år siden havde 40 flere end forventet.

”Det er sådan nogle tal, jeg bliver rigtig glad for at se. Det er jo endnu et tegn på, at vores dygtige medarbejdere gør det godt, og at man som Odder-borger kan være tryg, hvis man skulle blive ledig eller sygemeldt. Samtidig vil jeg gerne takke vores virksomheder forståelsen og det gode samarbejde,” siger borgmester Uffe Jensen.

Man kunne ellers have frygtet, at halvandet år med virksomheder og samfund, der skulle finde vej i coronavirkeligheden ville have skabt et pres på arbejdsmarkedet. Men det lader ikke til at være tilfældet, og det har flere årsager, siger Ole Stounbjerg, der er jobcenterchef i Odder Kommune.

”Vi har jo aldrig været lukket ned, selvom mange har arbejdet hjemmefra, og vi har fastholdt kontakten til både virksomheder og borgere. Blandt andet har vi haft stor succes med at holde videomøder med borgerne. Og det viser sig faktisk, at ledigheden er endnu lavere nu, end den var før corona,” fortæller han.

Samlet betyder det at Odder Kommune får en 19. plads ud af de 98 danske kommuner, når det handler om niveauet for midlertidige ydelser. Samtidig bliver det særskilt til en 2. plads på dagpengeområdet

Du kan læse mere om tallene på Beskæftigelsesministeriets hjemmeside via linket her.