Dreng der gemmer sit ansigt bag sine hænder

Hjælp til børn med angst

02. oktober 2019

Odder Kommune har i et samarbejde med syv andre kommuner i regionen og Børne- og Ungdomspsykiatrisk Afdeling, BUA, udviklet et projekt, der hedder ”Fremskudt Psykiatri”.

Projektet har fokus på angst og depression hos børn og unge. Formålet med projektet er tidlig opsporing og iværksættelse af forebyggende indsatser til børn, unge og deres familier samt de fagpersoner, der arbejder med børn, unge og familier.

Sådan gør du som forældre

Har du et barn med symptomer på let til moderat angst eller depression, kan du som forælder henvende dig på mail: trt@odder.dk for at få hjælp. Du skriver dit navn og telefonnummer i mailen, hvorefter du vil blive ringet op. Du må ikke skrive personfølsomme oplysninger i mailen. Det vil derefter blive vurderet, om man er indenfor projektets målgruppe.

Hvis man er indenfor målgruppen, er det muligt at få korte samtaleforløb og muligvis gruppebehandling, herunder Cool Kids (for aldersgruppen 9-12 år og 12-15 år, hvis efterspørgslen er der).

Hvis barnet eller den unge bevilges Cool Kids, er det et krav, at forældrene deltager de ti gange, som gruppebehandlingen forløber over.