Kort over Houvej

Houvej trænger til et eftersyn

22. april 2021

Det er næppe nogen hemmelighed for de, der bruger den, at Houvej ikke er i den bedste forfatning. Både vej og cykelsti er ramt af tværgående revner, og cykelstien kunne godt bruge en udvidelse. Det er man opmærksom på hos Fælles Drift og Service, der står for vedligeholdelsen af vejene.

”Vi er godt klar over at vi har udfordringer på de gamle amtsveje, herunder Houvej. Vi er i dialog med entreprenøren med hensyn til vejen, men cykelstien er ikke med i den nye asfaltaftale,” fortæller Leo Kristoffersen, der er driftschef hos Fælles Drift og Service.

Vejene bliver der kigget på løbende som en del af den nye asfaltaftale, og her skal Houvej kigges på. Den er dog lidt et særtilfælde på grund af den måde, som asfalten oprindeligt er lagt. Samtidig har flere borgere påpeget at cykelstien langs Houvej godt kunne trænge til en udvidelse, og også den er der kig på, men det tager lidt længere tid. Der er nemlig blevet indstillet et forslag om at tage en udvidelse af cykelstierne med i næste budgetforhandling, og derfor bliver man nødt til at vente på det, lyder det fra Ole Lyngby (V), der er formand for Miljø-, Teknik- og Klimaudvalget.

”Vi skal selvfølgelig reparere de huller, som ikke er forsvarlige. Men når der er et muligt anlægsarbejde i sigte, bliver vi desværre nødt til at have lidt tålmodighed og vente, til det arbejde kan projekteres,” siger han.

Også fra Fælles Drift og Service lyder det at man naturligvis reparerer eventuelle huller, der måtte være farlige for cyklisterne. Støder man på den slags, kan man melde det til afdelingen via Giv os et praj-funktionen på Odder.dk.