byskilt og uffe jensen

Hov er blevet til Hou

26. november 2019

Så blev det officielt. Tirsdag eftermiddag blev det første byskilt i Hou udskiftet, sådan at der nu står Hou og ikke som tidligere Hov. I den kommende tid vil Fælles Drift & Service skifte samtlige skilte med Hov ud med Hou. 

Udskiftningen af det første skilt blev markeret tirsdag eftermiddag ved en presse-event, hvor Hou Fællesforum, borgmester Uffe Jensen (V) og Fælles Drift og Service var med. Overraskelsen var stor, da det gamle skilt med "Hov" ved indkørslen til Hou fra Geersdorffslund var fjernet. Det viste sig, at skiltet var blevet stjålet samme dag.  

Det ændrede dog ikke ved, at stemningen var god blandt de fremmøde. 

- Vi er rigtigt glade, og det er en stor dag for Hou, sagde Ryan Moric fra Hou Fællesforum.

Det har i mange år været på tale at skifte stavemåden, men det er først nu, at det er blevet officielt godkendt.

Ændringen af stavemåden sker på baggrund af en afstemning i Hou i forbindelse med Europa-Parlamentsvalget og efterfølgende indstilling fra Odder Byråd til Stednavneudvalget. I oktober godkendte Kulturministeriet ændringen i retskrivningsformen fra Hov til Hou. Det er Hou Fællesforum, der har taget initiativ til afstemningen og ændringen.

- Vi har lyttet til ønsket fra Hou Fællesforum, og der har været stor opbakning i lokalområdet, så derfor er jeg glad for, at det nu er officielt, at vi staver Hou, sådan som I helst vil, sagde borgmester Uffe Jensen, inden han tog fat i skruetrækkeren og satte det nye skilt på plads.