Hundslund set fra luften

Hundslund Kro skal rives ned

09. december 2020

Odder Byråd besluttede på sit møde den 7. december, at Hundslund Kro skal rives ned for at give plads til nye boliger i byen.

Beslutningen om nedrivningen kommer i forlængelse af en proces, der afdækkede lokale behov og undersøgte mulighederne for, hvordan Hundslund Kro kunne være med til at opfylde ønskerne og behovene.

Der har undervejs været mange forslag til hvad Hundslund Kro kunne blive til i fremtiden - lige fra kulturværksted over forsamlingshus til boliger.

Lokale borgere har undervejs stillet op til en arbejdsdag med oprydning på grunden og i bygningerne, mens andre har været med i en arbejdsgruppe, der har kigget nærmere på de foreslåede funktioner for kroen.

Lokalrådet for 8350 Hundslund har også været en aktiv del af arbejdet. Formanden for lokalrådet, Heidi Gautschi udtaler:

”Det har været en lang og til tider besværlig vej, vi har trådt. Men vi er utroligt glade for at der nu er taget en beslutning om hvad der skal ske med kroen. Vi har længe haft et ønske om nye boliger, der kan tiltrække nye borgere. Vi sidder inde med viden om lokale muligheder og behov og vil derfor meget gerne bidrage når de næste skridt skal tages.”

Når nedrivningen er overstået skal grunden sælges til en udvikler, der vil opføre boliger på grunden.

Inden byggeriet kan begynde, skal der dog laves en ny lokalplan. Der vil derfor gå mindst et år inden der kan komme gang i selve byggeriet.

Borgmester Uffe Jensen udtaler:

”Jeg er meget tilfreds med at vi nu kommer videre med vores projekt i Hundslund. For mig og for byrådet er det vigtigt, at vi hele tiden sigter mod at understøtte en balanceret udvikling mellem land og by. Nye boliger i Hundslund er med til at understøtte den gode udvikling som vi gerne ser finder sted.”

Nedrivningen af Hundslund Kro vil begynde i starten af det nye år.