Flagdag 2019 foran Odder Kirkecenter

Hyldest til kommunens veteraner

06. september 2019

Borgmester Uffe Jensen sagde i sin tale:

Danmark har ydet internationale indsatser siden 1948, og i alt har vi som nation cirka 60.000 veteraner.

Med så mange veteraner og tidligere udsendte, er der derfor næppe mange danskere, som ikke på en eller anden måde, har en relation til en veteran. Det har jeg også. Og jeg føler også, at vi her i gruppen efterhånden har fået en god relation til hinanden. Det sætter jeg stor pris på, og jeg er stolt over, at vi kan være med til at hylde vores veteraner med arrangementet her i dag. Og også tænke på alle dem, der i dag er udsendte i lande over hele verden.

Her i Odder fejrede vi for første gange denne dag for fem år siden. Det skete på rådhuset de første år. I 2016 indgik vi et samarbejde med Odder Kirke, og det fik deltagerantallet til at stige. Ceremonien her og kirken skaber en god og højtidelig ramme. Veteranerne mindes og hædres højtideligt på denne måde.
Jeg vil gerne – i denne højtidlige stemning – sige et stort tak til jer, som har været udsendt på Danmarks vegne. I har i den grad været med til at gøre en forskel. Men udover takken til jer, der har været udsendt, vil jeg også – som tidligere år – rette en særlig tak til jer, der er pårørende til udsendte.

For Odder Kommune er det vigtigt at anerkende og støtte de danske veteraner og pårørende. samarbejdsaftalen giver samtidig Odder Kommune mulighed for at have medindflydelse på udviklingen af kvaliteten i tilbud til veteraner. I Odder Kommune er der udpeget en veterankoordinator - placeret i Jobcenter Odder, der har til særlig opgave at støtte veteraner i at finde deres vej tilbage til det civiliserede liv og arbejdsmarkedet. 

Procession fra Odder kirkecenter
Procession med faner fra Kirkecentret. 15 piger, der går til konfirmationsforberedelse, deltog også i arrangementet og til den efterfølgende gudstjeneste

Tale ved Borgmester Uffe Jensen
Tale ved Borgmester Uffe Jensen

Kransenedlæggelse til Flagdagen i Odder
Borgmester Uffe Jensen sagde før kransenedlæggelsen: Desværre er der jo også nogle få blandt de udsendte, der kommer til at betale den højeste pris. Det er som bekendt også sket blandt dem, der har her været udsendt fra Odder Kommune. Vi har dyb respekt for den situation, familien står i. Med et minde og en smerte, der vil vare resten af livet. Vi har den dybeste medfølelse med jer.

The Last Post afspilles efter 1. minuts stilhed
Tidligere Musikskoleelev Anton Heilesen spillede The Last Post

Gudtjeneste i Odder Kirke til Flagdagen
Der var efterfølgende gudstjeneste i Odder Kirke

Det er tidligere udsendte, Danish Veteran Center, Garderforeningen, Hjemmeværnet i Odder og Odder Kirke som står bag arrangementet af den årlige flagdag d. 5. september.