Innovation og bæredygtighed i Odder

05. marts 2020

Projektet Hop In er et fælles kommunalt projekt, som blandt andet sætter fokus på at åbne elevernes øjne for jobmuligheder og dermed starte deres drømme om uddannelse og fremtid. Eleverne har arbejdet med FN's klimamål samt bæredygtige innovative løsninger. Blandt andet har de skulle tegne, bygge og markedsføre et Tiny House, et møbel samt en bæredygtig løsning.

Det var i år tredje gang projektet blev afholdt, og igen i år foregik arrangementet på Rudehøj efterskole her i Odder.

Projektet er med til at knytte de forholdsvist nydannede klasser tættere sammen og give de deltagende elever lyst og kendskab til ungdomsuddannelserne. Fællesskaberne blandt de unge på tværs af skolerne forstærkes og giver dem tryghed når de færdes i andre arenaer rundt omkring i byen.

For at inddrager lokalområdet, har eleverne inden ugens start været på virksomhedsbesøg. Her har de fået mulighed for at snuse til erhvervslivet, og de har samtidig kunnet samle inspiration til denne uges arrangement.

Klik her for at få en 3D rundtur i et af klassernes projekter. (video afspilles på Youtube)

Torsdag eftermiddag var der, som afslutning på Hop In ugen, åbent hus for både forældre og andre interesserede, hvor man kunne se eleverne præsenterer deres projekter for et dommerpanel. Der blev udpeget en vinder fra hver af de i alt 11 klasser som deltog - vinderne deltager i Skolemessen 2020 i Aarhus som i år afholdes d. 22 april.