Foto af en familie i sommerhus

Invitation til sommerhusejere: Så let får du mere ud af dit hus

12. februar 2019

Søndag den 24. marts er alle sommerhusejere i kommunen inviteret til et par timers sommerhusmøde på Montra Odder Parkhotel. Her vil VisitOdder og Odder Kommune i samarbejde med en række turismeaktører fortælle om de mange fordele, der er ved at udleje sit sommerhus, og hvor let det er.


"Turismen og ikke mindst sommerhusområdet har stor betydning for kommunens økonomi og vækst. Blot 100 ekstra sommerhuse til udlejning vil øge turismeomsætningen i Odder Kommune med hele 25 mio. kr. om året. Derfor bakker vi naturligvis op om turistfremmende arbejde, der kan hjælpe sommerhusejere med at få det bedste ud af deres hus og sikre den bedst mulige tiltrækning af turister," siger Uffe Jensen, borgmester i Odder.


På mødet vil der være oplæg af bl.a. Feriehusudlejernes Brancheforening om de økonomiske fordele, Renosyd om affaldsindsamlingen i sommerhusområderne og turistchef Helle Berthold Rosenberg om turismens betydning for sommerhusejere i de kommende år, og hvad turisterne efterspørger. Desuden fortæller sommerhusejer Torben Busk, hvordan man rent praktisk griber udlejningen an.

Privatøkonomisk og samfundsmæssig gevinst for området
Ifølge rapporten Feriehusanalyse 2018 fra Dansk Kyst- og Naturturisme, der især har fokus på sommerhusejernes udnyttelsesgrad af feriehusene, står de danske sommerhuse i gennemsnit tomme 289 dage om året. Det svarer til 4/5 af årets dage. Det betyder, at der er et stort potentiale for merbrug af sommerhusene.

Foto: Karen Heslinga, Udsigtshøjene ved Trustrup


Med sommerhusmødet ønsker VisitOdder og Odder Kommune at få fortalt feriehusejerne om såvel den privatøkonomiske gevinst som den samfundsmæssige gevinst for området.
I år er der fx sket næsten en fordobling af en sommerhusudlejers skattefrie lejeindtægt fra 21.400 kroner til 40.900 kr. Derudover er der et skattefrit fradrag på de efterfølgende 40%. Håber på gentagelse af sidste års talstærke fremmøde.
Både nye sommerhusejere og gamle kendinge er velkomne til mødet, der måtte melde udsolgt, da det blev holdt sidste år. Så tilmelding i god tid er en fordel.


"Da vi ved, at kysterne er et stort trækplaster for både danske og udenlandske turister, er der et stort potentiale for merudleje på feriehusområdet. Og sidste sommers flotte vejr har på ingen måde skadet interessen. Derfor vil vi gerne gøre sommerhusejerne – nye som gamle – opmærksomme på fordelene ved at udleje, herunder især den økonomiske gevinst," fortæller Helle Berthold Rosenberg, turistchef i VisitOdder og Turismesamarbejdet Kystlandet.

 

 • Fakta:
  • Arrangementet foregår søndag den 24. marts 2019 kl. 13.00-15.30 på Montra Odder Parkhotel, Torvald Køhlsvej 25, 8300 Odder.
  • Deltagelse er gratis, og tilmelding sker efter "først-til-mølle"-princippet.
  • Tilmelding kan ske ved at skrive en mail til tilmelding@kystlandet.dk med antallet af deltagere.
  • I år falder den svenske, tyske og danske sommerferie sammen i ugerne 28-32.
  • De første 40.900 kroner af en sommerhusudlejers lejeindtægt er skattefrie. Derudover er der et skattefrit fradrag på de efterfølgende 40%.
  • Uanset om man udlejer privat eller gennem et bureau, så bestemmer man helt selv, hvor meget man vil udleje sit sommerhus.

 

Foto øverst: Niclas Jessen