Iværksætterprisen

Iværksættere går videre i konkurrence

05. april 2019

50 østjyske virksomheder har netop fået at vide, at de er udvalgt til et helt særligt mentorforløb og muligheden for at vinde 50.000 kroner i konkurrencen "Iværksætterprisen 2019". Blandt de udvalgte iværksættervirksomheder er CleverCoffee, OneLounge Software og Supperiet Den Gamle Præstegaard fra Odder Kommune.

I alt 115 østjyske virksomheder meldte sig til konkurrencen og forløbet, hvor en jury af østjyske vækstrådgivere har udvalgt 50 iværksættervirksomheder. Bag iværksætterprisen står Business Region Aarhus.


Stærkt ansøgerfelt


De 50 virksomheder kommer fra hele Østjylland og står nu foran et intensivt forløb, inden vinderne kåres den 23. maj på Sostrup Slot i Norddjurs.

- Det er godt gået af de tre lokale iværksættere og jeg ser frem til at følge dem i deres videre færd i forløbet. De tre virksomheder er kommet igennem noget af et nåleøje med alene 12 virksomheder fra Odder Kommune at vælge i mellem ud af de i alt 115 ansøgere. Alene det vidner om kommunens store styrke indenfor iværksætteri. Tidligere hjalp vi babyer til verden på sygehuset - nu er det i stedet iværksættere, der fødes i vores kommune, siger borgmester Uffe Jensen.

Første skridt i forløbet er en nytænkningsdag, som foregår i Domen ved Aarhus Havn den 23., 24. og 25. april. Inden for kategorierne effektivitet, livskvalitet og bæredygtighed mødes iværksætterne for at få banebrydende metoder og erfaringer til at forbedre deres kundeoplevelser.


Iværksættere er vigtige


Temaet for årets iværksætterpris er netop "Kundeoplevelser i verdensklasse".
Årsagen til at Business Region Aarhus - som består af 12 østjyske kommuner - igen i år lancerer Iværksætterprisen er, at iværksætteres betydning for den samlede beskæftigelse er yderst vigtig. Iværksættere kommer med nye ideer og værdi og har hvert år de seneste 10 år skabt 4000 blivende jobs. Alene i 2018 steg antallet af nye virksomheder med seks procent i Østjylland og dermed ligger Østjylland i spidsen med den højeste rate for at etablere nye virksomheder uden for hovedstadsområdet.

De 12 østjyske kommuner er: Viborg, Randers, Silkeborg, Favrskov, Norddjurs, Syddjurs, Skanderborg, Samsø, Odder, Horsens, Hedensted og Aarhus.

Yderligere oplysninger:
Sekretariatschef Business Region Aarhus, Jane Baad Jensen: Tlf. 23721014
Uffe Jensen, Borgmesteri Odder Kommune: Tlf. 26720556