Vokseværkets indgang

Iværksætterne i Odder har det godt

04. november 2020

Odder Kommune er et godt sted at være iværksætter. Mange starter op og rigtig mange af de nye virksomheder overlever. Det viser en ny undersøgelse fra Erhvervshus Midtjylland, der har kigget på erhvervsudviklingen i Odder.

”Byrådet har valgt at satse på gode vilkår for iværksættere, og vi kan se, at det virker,” siger udviklingschef Karsten Geertsen fra UdviklingOdder.

Inden for iværksættervirksomheder taler man om en treårig overlevelsesrate, altså hvor mange virksomheder der stadig eksisterer efter tre år. I Odder Kommune har 81,5 procent af iværksætterne stadig gang i butikken efter tre år, og det er et stykke over landsgennemsnittet på 79 procent. Det glæder borgmester Uffe Jensen.

”I gamle dage var Odder Sygehus kendt som et af de bedste sygehuse i Danmark, når man skulle føde. Og lidt på samme måde, er det nu blevet med iværksætterfællesskabet Vokseværket i det gamle sygehus, hvor vi hjælper nye virksomheder til verden. ”Kuvøsegangen” og andre navne, der relaterer sig til den tidligere fødegang, er bevaret i Vokseværket. Og jeg er glad og stolt over, at så mange benytter sig af muligheden for, at blive hjulpet godt i gang – og selvfølgelig også meget tilfreds, med hvor godt de nye iværksættere klarer sig,” siger han.

Undersøgelsen viser også, at Odder ligger i top, når det drejer sig om de seneste fem iværksætterårganges andel af beskæftigelsen. Man kan i det hele taget se, at de mindre virksomheder bidrager en del mere til beskæftigelsen i Odder Kommune end i Region Midtjylland og landet som helhed, hvilket skyldes en erhvervsstruktur med få store og rigtig mange mindre virksomheder.

”Undersøgelsen bekræfter, at der etableres mange nye virksomheder i Odder, at de er levedygtige flere år efter etableringen og at de bidrager rigtig godt til den lokale beskæftigelse,” siger Karsten Geertsen.

Selvom det går godt for iværksætterne i Odder, er livet som nystartet virksomhed ikke en dans på roser. Det kan for eksempel være afgørende for virksomheders vækst og udvikling, at de henter viden og får ideer, sparring og input udefra. Derfor opfordrer Odder Kommune også til, at virksomheder og iværksættere kontakter UdviklingOdder eller Erhvervshus Midtjylland, hvis man ønsker sparring, har brug for hjælp til at udvikle sin virksomhed eller står med akutte udfordringer.

Rapporten ”Erhvervsudvikling i Odder – strategi, styrker og statistik” kan læses her.