Jesper Simonsen kommende biblioteksleder i Odder

Jesper Simonsen bliver ny biblioteksleder i Odder

30. september 2021

Jesper er uddannet Cand.mag. i historie og film- og tv-kundskab, og har efterfølgende efteruddannet sig flere gange. Senest har han taget en diplomuddannelse i ledelse.

Selv fortæller han om baggrunden for at søge stillingen som biblioteksleder i Odder.

- Jeg glæder mig til muligheden for at få sat biblioteket på dagsorden, og være med til at skabe et vedkommende biblioteks- og kulturtilbud til borgerne i Odder. Her vil jeg kunne drage stor nytte af min viden om kulturområdet, og hvordan samspillet er mellem kommune, institutioner og det øvrige civilsamfund.

Jeg er klar over, at jeg går ind på et bibliotek med en stolt tradition, hvor man har formået at følge med tiden, holde fast i brugerne og udvikle sine samarbejder i kommunen. Så jeg vil gå ydmygt til opgaven og lytte mig nærmere til, hvad biblioteket i Odder er for en størrelse. Mit bidrag bliver bl.a. at være med til at skabe en fælles retning og en viden om, hvorfor vi går den retning, vi går.

Bibliotekerne er i en brydningstid, hvor medievanerne ændrer sig på grund af bl.a. digitalisering. Det er derfor vigtigt for at mig, at vi er i balance med de forventninger, man kan forvente til et bibliotek i dag.

Min målsætning er faktisk at gå efter at gøre Odder Bibliotek til Danmarks bedste bibliotek, slutter Jesper med et grin.

En gevinst for både biblioteket og Odder Kommune

Kulturchef og Leder af Musikskolen, Niels Chr. Simmelsgaard, byder Jesper Simonsen velkommen:

- Vi får en stærk leder til Odder Bibliotek med bred erfaring fra både kulturområdet og det øvrige kommunale felt. Jeg er sikker på, at Jesper bliver en gevinst for både biblioteket og for resten af Odder Kommune.

Jesper Simonsen har første dag som biblioteksleder den 1. november