Pige svømmer

Jump4fun kommer til Odder Kommune

27. august 2019

Det bliver nu muligt at gå til Jump4fun i Odder Kommune.
Bevægelsesglæde, trivsel og øget selvværd. Det er målet med Jump4fun, som er klar til at indtage Odder.
Det handler ikke om at være bedst, hurtigst eller stærkest til Jump4fun, men om at have det sjovt, mens man er aktiv. Et tilbud som Odder Kommune er glade for nu at kunne tilbyde:

- Alle børn har brug for fællesskaber. Derfor er Jump4fun en alletiders mulighed for at komme i gang med en holdsport og opleve glæden ved det. Det er især godt at Jump4fun henvender sig til alle børn, som ikke er vant til at bevæge sig så meget, det gælder bl.a. også børn med overvægt, udtaler sundhedsplejerske Helle Houlberg

Vokseværk i Jump4fun
Jump4un startede i Nordsjælland, men har siden bredt sig til resten af landet. Og nu er turen altså kommet til Odder. Det glæder Birgitte Schmidt, der er læge, ph.d. og styregruppeformand for Jump4fun.
- Det er fantastisk, at Jump4fun nu kommer til Odder. På grund af den stigende overvægt blandt børn og unge i Danmark er det vigtigt at få kommunerne med, så vi kan lave en styrket, fælles indsats. Vi har en målsætning om at blive et landsdækkende tilbud, hvor samarbejdet mellem kommuner og foreninger er kernen i at hjælpe børnene, siger Birgitte Schmidt.

Her kan du gå til Jump4fun
I første omgang er det Odder Svømmeklub, der udbyder Jump4fun. Holdet kommer til at foregå i vand såvel som på land, og vil bestå af forskellige lege og sjove øvelser hvor nøgleordene er bevægelsesglæde og sammenhold. Den nye sæson i Odder Svømmeklub starter i uge 34, hvor du kan gå til Jump4fun hver onsdag kl. 15.15-16.45. Og foreningen glæder sig til at komme i gang:
- Vi er en stor forening med rigtig gode rammer i Spektrums Svømmehal, der gør det muligt for os at tilbyde Jump4fun holdet, som vi synes er både en spændende udfordring men også et vigtigt tilbud til kommunens børn og unge. Vi glæder os til at komme i gang og ser allerede nu mange spændende synergier som udbyder af Jump4fun, som vil hjælpe os med at videreudvikle Odder Svømmeklub, siger næstformand Tinna Nonbye Erikstrup

Bevægelsesglæde stiger
Glæden ved at gå til Jump4fun er ikke til at tage fejl af. I en landsdækkende undersøgelse, hvor deltagerne er blevet spurgt, svarer 92 procent, at de er blevet gladere for at bevæge sig.
Derudover svarer 82 procent af børnene, at de har fået nye venner, efter de er startet til Jump4fun.
- Når man piller konkurrence ud af idrætten, giver vi børnene et frirum, som styrker selvværdet. Til Jump4fun oplever de udvikling både fysisk og mentalt. Børnene og de unge er i starten hverken vant til idræt eller foreningslivet, så det at komme ind i et fællesskab i foreningen, hvor bevægelsesglæde og leg er i fokus, flytter dem, siger Birgitte Schmidt.

Sådan starter dit barn til Jump4fun
Hvis du vil høre mere om tilbuddet eller gerne vil melde dit barn til Jump4fun i Odder Svømmeklub, skal du kontakte Kathrine Dalgaard, der er projektleder på Jump4fun i Østjylland. Kathrine kan kontaktes på tlf. 29 25 61 88 eller kathrine.dalgaard@dgi.dk.