Scleroseforeningens logo

Kampen mod sclerose tages op i Odder den 1. maj

09. april 2019

Hundredvis af deltagere vil snøre vandreskoene og gå forskellige ruter i hele landet for at samle penge ind til forskning i sclerose. Det gælder også i Odder, hvor deltagerne mødes på Kvickly's p-plads kl. 18.45 og går en rute omkring byen på op til 6 km.

Som navnet antyder, er You Go Girl en walk, der især sætter fokus på de mange kvinder, der får sclerose i Danmark - 2/3 af de 16.000 danskere med sclerose er kvinder, og antallet af kvinder, der får sclerose, har været stigende de sidste mange år. Den udvikling kan kun belyses gennem forskning i sclerose og et særligt fokus på kvinder. Derfor er You Go Girl sat i værk.
Omkring 100 mennesker har oprettet gåhold af venner, familie og bekendte til You Go Girl fordelt forskellige steder i hele landet. Holdkaptajn for holdet i Odder er Dorthe Kolkjær Kristensen, som til daglig arbejder i Kvickly.


- For mig er You Go Girl en rigtig god og overskuelig måde at støtte sclerosesagen, fordi man kan oprette en rute i sin egen by og involvere sit eget lokale netværk. Det er vigtigt for mig at gå med, både fordi jeg selv har sclerose, og fordi jeg kender mange med sygdommen gennem mit netværk som formand i lokalafdelingen Odder og Samsø. Jeg har oprettet en rute i Odder, og jeg er godt i gang med at få mine kollegaer fra Kvickly, træningsveninder og folk fra lokalafdelingen med, fortæller 52-årige Dorthe Kristensen fra Odder, som er kontor-og kioskmedarbejder i Kvickly og formand i lokalafdelingen Odder og Samsø.

Team Kvickly Odder - Samsø går i Odder for en verden uden sclerose
Dorthe er holdkaptajn for You Go Girl-holdet Team Kvickly Odder - Samsø. Holdet skal gå en rute i Odder for at sætte fokus på sclerose og samle penge ind til den altafgørende forskning i sclerose. Dorthe er i den forbindelse i gang med at samle penge ind via donationer til holdet ved salgsevents i Kvickly. Det går ud på, at der bliver lavet nogle tilbud til kunderne, og for hvert solgt vare, er der et beløb til You Go Girl.

Det er muligt at tilmelde sig gåturen på www.scleroseforeningen.dk/tilmeld eller kontakt Dorthe Kolkjær Kristensen på tlf. 4267 0203.
Alle er velkomne, og det er gratis at gå med. Efter gåturen er der frugt og vand til alle.


Der samles også ind via donationer, og alle kan støtte indsamlingen på: https://indsamling.scleroseforeningen.dk/da/fundraisers/team-kvickly-odder-samso2
For yderligere information om You Go Girl, kontakt venligst:
Mail: yougogirl@scleroseforeningen.dk eller projektkoordinator i Scleroseforeningen Alberte Knudsen på telefon 2843 3094.