coronabanner

Håndtering af coronavirus (opdateret d. 24.3)

11. marts 2020

Kommunens kriseledelse består af

  • Borgmester Uffe Jensen
  • Kommunaldirektør, Henning Haahr
  • Direktør for Social, Sundhed og Beskæftigelse, Jette Lorenzen
  • Sekretariatschefen, Morten Møller
  • Kommunikationsansvarlig Claus Buur

Baggrunden er, at Statsministeren her til aften har meddelt, at alle offentlige ansatte i størst muligt omfang skal arbejde hjemmefra i de kommende uger. Det vil sige fra fredag den 13. marts 2020 til og med den 13. april. Dette har naturligvis vidtrækkende konsekvenser for det kommunale område og for Odder Kommune.

Meldingen omfatter alle områder i kommunen dog med undtagelse af store dele af social- og ældreområdet og det specialiserede socialområde. Der vil endvidere være en række områder, hvor der skal fastholdes et nødberedskab for at sikre, at samfundskritiske funktioner kan fortsætte med at fungere.

På skole- og dagtilbudsområdet skal der lukkes fra mandag den 16. marts 2020 til og med den 13. april. Kommunerne skal i den forbindelse fra på mandag etablere af nødpasning for de 0 – 9 årige, dvs. pasning af dem, hvis forældre varetager kritiske funktioner i den offentlige eller private sektor, eller som på trods af myndighedernes opfordring til at holde børnene hjemme ikke har andre muligheder. Vi vil hurtigst komme med mere information om, hvordan det kommer til at foregå.

Plejehjem opfordres med øjeblikkelig virkning til at begrænse besøg.

Følg med på odder.dk

Vi er helt opmærksomme på, at denne situation er helt ekstraordinær og rejser en lang række spørgsmål. Mange af dem, kan vi ikke svare på lige nu, men vi vil naturligvis forsøge at danne os et overblik hurtigst muligt. Vi er i tæt dialog med alle relevante myndigheder. Efterhånden som vi får et bedre overblik over situationen vil vi naturligvis informere her på hjemmesiden.