Letbanetog

Krav om mundbind i offentlig transport

11. august 2020

Hvis du skal med letbanen eller bussen de næste par uger, skal du bruge mundbind. Sådan lyder meldingen nu fra sundhedsmyndighederne, efter de seneste dages stigning i antallet af smittede med corona.

”Det er skønt at være borgmester i en kommune, hvor vi har haft så få smittede som vi har, men vi kan jo ikke være sikre på at det fortsætter. Vi bor op ad nogle kommuner, hvor smittetrykket er helt anderledes, så en klar opfordring fra mig lyder på at vi alle sammen bakker op og husker at tage mundbind på, når vi bruger kollektiv trafik,” lyder opfordringen fra borgmester Uffe Jensen.

Ifølge Midttrafik, der både håndterer letbane og busser, gælder kravet om mundbind i samtlige busser og letbanetog, som kører i eller igennem Odder Kommune.

”Hvis du rejser med en rute, der kører i en af kommunerne, skal du bruge mundbind på hele rejsen. Det gælder også, hvis din rejse kun er udenfor kommunernes grænse. I øvrige kommuner i Midttrafiks område bliver brug af mundbind anbefalet, hvis der ikke kan holdes afstand. Det gælder fx i myldretiden og ved kontakt til chaufføren i. forbindelse med kontantbetaling,” skriver Midttrafik om påbuddet på sin hjemmeside.

Også krav om mundbind på togstationer, busterminaler og færger

Kravet om mundbind gælder også for ophold på togstationer, busterminaler og færger. Du skal derfor også have mundbind på, hvis man fx rejser med færgerne til Tunø eller Samsø.