200 glade børn var samlet til kulturdag

Fællesskab på tværs
200 børn på tværs af kommunens skoler mødtes i går til en fælles kulturdag, hvor fællesskab, kreativitet og læring var i fokus. Kulturdagen er den del af Den åbne Skole, som hører under den nye skolereform.

- I Den åbne Skole samarbejdes der mellem læringscentrene på skolerne og institutioner uden for skolen. Omkring i dag har samarbejdet været med kunstneren Ole Grøn, Odder Kirke, biblioteket og Musikskolen, siger lærer på Parkvejens Skole Rikke Stoldt.

Lyset og mørket
Forud for kulturdagen har børnene arbejdet med bogen ”Mørkebarnet” i danskundervisningen, som handler om at alle mennesker rummer lyse og mørke sider. Bogen har ageret som en forforståelse til det teaterstykke, som alle børnene startede dagen med.

- I billedkunst har vi også arbejdet med lys og skygger. Vi har snakket om, at der både kan findes noget positivt og negativt i billeder, siger lærer og skolebibliotekar på Saksild skole, Anne Grau.

Fælles for alle børnene er at de på deres skole har talt om lyset og mørket i livet. Talt om at livet kan have lyse og mørke sider – og nogle gange også på samme tid.

- Alting kan forsvinde. Men når noget dør, så opstår der også noget nyt. Når noget forsvinder, så skal man genfinde glæden. Sådan er det med livet - der er lys og der er mørke. Vi skal finde glæden i, hvor vi er. Derfor laver vi i dag også lanterner som skal bringe lys ud i mørket, siger kirke- og kulturmedarbejder i Odder Kirke, Jytte Sørensen

Lyset i mit liv
Alle 200 børn havde medbragt en skabelon af lige dét, som de synes, er med til at give lys i deres liv. Ole Grøn skulle sammen med børnene sammensætte et stort fælles værk med navnet Lyset i mit Liv. Børnene skulle selv farvelægge deres skabeloner på kunstværket og bagefter kunne de farve deres eget lille lærred, som de kunne tage med hjem.

Børnenes lanterner udstilles på Odder Bibliotek mandag den 18. september.

Læs mere om Den åbne Skole her