Tine Mynster får pris overrakt af Lone Jakobi

Kulturpris til Tine Mynster

11. januar 2019

Til Odder Frivillighedsfest var det Lone Jakobi (A), der overrakte Odder Kommunes Kulturpris. 

- Kulturlivet blomstrer i Odder Kommune i disse år på en måde, som vi ikke har set før. Sidste år fejrede vi Europæisk Kulturhovedstad med masser af kultur i Odder Kommune og i hele regionen. Der bliver hele tiden arrangeret spændende koncerter og foredrag rundt omkring i kommunen. Til efteråret skal vi opleve verdens måske største musikfestival for børn, når Odder og Horsens byder på mere end 200 skolekoncerter. Kulturen er virkeligt kommet til Odder – og det var ikke sket, hvis ikke det var for de frivillige, der brænder for kulturen og knokler for at lave spændende arrangementer. Det skal vi huske at sætte pris på og bakke op om, sagde Lone Jakobi.  

De nominerede til prisen:
Finn Holmgaard Jensen, Biffen Odder
Odder Little Culture Club
Tine Mynster, Køkkenkoncerter

Prismodtageren er valgt af Børne-, Uddannelses- og Kulturudvalget efter indstilling fra Kulturrådet.

Vinderen af Odder Kulturpris: Tine Mynster.

I Indstillingen af Tine Mynster til prisen stod der: 
Tine Mynster har siden 2015 knoklet for at skabe en scene til vækstlaget inden for sangskrivning. Hun har skabt ”Køkkenkoncerterne”, hvor sangskrivere får mulighed for at spille et helt sæt med deres egne numre. Det er helt unikt for sangskriverne at få den mulighed og f for os som publikum at høre med.

Tine Mynster sørger hver gang for, at musikerne og publikum får en god oplevelse, og hun kører endda frem og tilbage med sig eget musikanlæg til Kulturkøkkenet i VitaPark.

Tine Mynsters ihærdige arbejde betyder, at Køkkenkoncerterne og Odder bliver mere og mere kendt rundt omkring i landet. At Odder bliver set på som en kommune, hvor vi arbejder for at understøtte sangskrivermiljøet. Køkkenkoncerterne er blevet så populære, at der allerede er booket med musikere helt hen til efteråret 2019. Det kan vi alt sammen takke Tine Mynster for.

- Tine Mynster får Kulturprisen for at sætte Odder på landkortet i vækstlaget inden for musik og sangskriverfaget. Sammen med prisen følger et kunstværk af Årets Kunstner Buller Hermansen og 5.000 kr., sagde Lone Jakobi.

Overvældet og ydmyg

Tine Mynster takkede for prisen og sagde:

- Jeg er overvældet og ydmyg overfor at stå her i dag. Tak Stine Jylov, VitaPark, fordi du troede på min ide for nu snart fire år siden.
Tak til alle jer der er blevet en fast del af KøkkenKoncerterne - og tak til de sangskrivere der uden honorar har givet os musikalske stunder med eftertænksomhed, humor, magi og kærlighed.

Tak til de andre to fantastiske projekter Finn fra Biffen og Odder Little Culture Club her i den afsluttende runde - I gør det fantastisk med hver jeres projekt, og Odder ville ikke være det samme uden jer og jeres energi. Bliv endelig ved, så vi i fællesskab kan skabe endnu mere magi, endnu mere af det der er meget mere end OK:
Tak.