Borgmester Uffe Jensen, Tomas Kjær Andersen, John Stærmose og Ole Grøn.

Kunstværk blev overrakt

01. marts 2019

Det var Tomas Kjær Andersen, der købte Odder Kommunes auktion på Danmarks Indsamling.

Odder Kommune havde i samarbejde med billedkunstner Ole Grøn og virksomheden Staermose Industry sat en laserskåret skulptur i stål på auktion til Danmarks Indsamling. 

Tomas Kjær Andersen bor i Odder og er administrerende direktør i Vejle Midtpunkt. Skulpturen kommer til at stå på hans kontor i Vejle. 

- Jeg plejer altid at støtte Danmarks Indsamling, og da jeg så, at der var et værk af Ole Grøn på auktionen, slog jeg til, fortæller Tomas Kjær Andersen.

Han købte skulpturen på auktionen for 7.600 kr. Oven i det kommer gebyr og salær til Lauritz.com, så den samlede pris var på knap 10.000 kr. Alle pengene - inklusiv gebyr og salær - går til indsamlingen. 

Fredag formiddag fik Tomas Kjær Andersen skulpturen overrakt af billedkunstner Ole Grøn, direktør i Staermose Industry, John Stærmose, og borgmester Uffe Jensen (V). Med skulpturen fulgte også et indrammet billede med Ole Grøns skitsetegninger og hans historie bag skulpturen.

Skulpturen er en oversize-udgave af en ny skulptur-serie med titlen "FUGL, FISK OG MIDT-I-MELLEM". Serien rummer 10 nummererede og signerede skulpturer, og det værk som var på auktion var fremstillet specielt til anledningen. Den er 45 cm bred og 47 cm høj. 

Fokus på ligestilling
Danmarks Indsamling er en årlig indsamling, hvor 12 humanitære organisationer og DR går sammen og samler ind for at hjælpe mennesker i nogle af verdens fattigste lande med at nå nogle af FNs verdensmål. I år er det verdensmål nr. fem om ligestilling mellem kønnene, der er fokus på.

Som en del af indsamlingen er alle landets kommuner blevet opfordret til at komme med et bidrag til en auktion, hvor overskuddet går til Danmarks Indsamling.

Tapet, brød og skulptur
Tidligere har Odder Kommune sat en workshop med tapetmager Heidi Zilmer og sangerinde Julie Berthelsen på auktion, og sidste år var det et brødbagningskursus hos Fru Møllers Mølleri, der var Odder Kommunes bidrag til auktionen.

Gå direkte til auktionen på Lauritz.com for at se de bud, der kom: https://www.lauritz.com/da/auktion/odder-kommune-skulptur-fugl-fisk-og-midt-i-mellem-til-f/i5215327/

Læs mere om Ole Grøn: www.olegroen.dk

Læs mere om Staermose Industry: www.staermoseindustry.dk

Se en video (link til YouTube), hvor Ole Grøn fortæller om baggrunden for værket.

Om Danmarks Indsamling

  • En gang om året går 12 humanitære organisationer og DR sammen og samler ind for at hjælpe mennesker i nogle af verdens fattigste lande med at nå nogle af FNs verdensmål.
  • Der er 17 mål, som alle bidrager til en bæredygtig udvikling af verden og som regeringer, virksomheder, interesseorganisationer og private personer hjælper med at nå.
  • I 2019 sætter Danmarks Indsamling særligt fokus på mål 5: Ligestilling mellem kønnene.
  • Som en del af Danmarks Indsamling holdes en auktion, hvor borgmestre og kommuner i hele landet sætter unikke oplevelser og varer på auktion til fordel for Danmarks Indsamling.