Partnerskabsaftalen underskrives

Landbruget og Odder Kommune i fælles kamp for klimaet

29. juni 2021

Mandag blev der sat to underskrifter på en ny aftale om samarbejde. Den ene var borgmester Uffe Jensens, den anden formand for Landboforeningen Odder-Skanderborg, Jens Gammelgaards. Aftalen, som blev godkendt på sidste byrådsmøde, er på en gang startskuddet til et nyt og forlængelsen af et eksisterende. Samarbejdet mellem kommunen og landboforeningen har nemlig hele tiden været stærkt, men nu får de to parter altså papir på hinanden – i øvrigt som de første i Danmark til at indgå en aftale af denne slags.

”Vi har et godt og konstruktivt samarbejde med kommunen, og det er aftalen her en naturlig forlængelse af. Selvom vi nogle gange har forskellige syn på sagerne, så kan vi bedst løse det via dialog. Aftalen her er udtryk for et samarbejde der forpligter os begge to og som kræver handling,” siger Jens Gammelgaard.

Arbejdet med at bekæmpe klimaforandringerne er en del af FN’s Verdensmål og her har Odder Kommune blandt andet sat som målsætning at man skal være CO2-neutral i 2050. Og det er ikke det eneste verdensmål, som er til stede i aftalen.

”Udfordringen med klimaet er en fælles udfordring, og den kan vi bedst løse det sammen, som Verdensmål nummer 17 – målet om partnerskaber – lægger op til. Derfor er jeg meget stolt over at vi kan indgå den her aftale med de mange dygtige landmænd, vi har i området,” lød det fra Uffe Jensen.

Aftalen blev underskrevet i forbindelse med indvielse af et nyetableret minivådområde på Oldrupvej. Det område skulle gerne være det første af mange som vil medvirke til at reducere udledningen af næringsstoffer til vandløb og fjorde – håbet er at der snart er seks lignende i Odder Kommune.