Livredder

Livreddere på Saksild Strand

Hele sommeren står trænede livreddere klar til at træde til, hvis badegæsterne er i fare. De hjælper med alt fra bistik og hedeslag til redning i vandet. Tårnet, som kan kendes på dets karakteristiske røde og hvide striber, vil være bemandet frem til den 22. august.

Turistchef: Livreddere giver en ekstra tryghed
Ud over at sikre en større badesikkerhed er livreddertårnet også med til at trække endnu flere badegæster til stranden, der har Blå Flag-status samt god adgang for kørestolsbrugere.

Turistchef i VisitOdder og Kystlandet, som arbejder for turismen i Odder og Horsens, Helle Berthold Rosenberg, er glad for samarbejdet med TrygFonden, der giver badegæsterne en ekstra tryghed.

"Saksild Strand hører til Østkystens absolut mest børnevenlige sandstrande med kun lidt strøm og masser af lavt vand. Men man kan aldrig være for sikker ved kysten, og derfor har vi også en forpligtelse i at sikre et trygt miljø for vores gæster og selvfølgelig også for kommunens borgere. Den tryghed giver professionelle livreddere," siger Helle Berthold Rosenberg.

Kystlivredderne vil have forskelligt redningsudstyr som rescueboard, hjertestarter og andet førstehjælpsudstyr til rådighed.

Besøg fra LivredderPatruljen
13. juli 2018 får Saksild Strand besøg af LivredderPatruljen, der turnerer rundt til de danske strande for at lære strandgæsterne om badesikkerhed. Både børn og voksne kan deltage i lærerige aktiviteter, som alle handler om gode vaner på stranden.

35 livreddertårne i hele landet
Siden 2012 har Saksild Strand haft et bemandet livreddertårn i sommersæsonen. Odder Kommune betaler for tårnet. I år sætter TrygFonden Kystlivredning 35 livreddertårne op i hele landet.