Lukket dør

Lokalt projekt indstillet til pris

08. november 2018

Den landsdækkende kæde af feriehusudlejningsbureauer i Feriepartner Danmark har i år støttet lokale arrangementer og idéer med mere end 1 mio. kr. Året afsluttes således med en kåring af de 3 bedste, der samlet får yderligere 100.000 kr. Tidligere på året modtog Escape Room Odder - Escape Attic 10.000 kr. fra Feriepartner Odder-Juelsminde, som et led i Feriepartners oplevelsespulje, der er en pris til lokale projekter, der tilfører værdi og en god oplevelse til både fastboende og turister.

- Vi har valgt at indstille Escape Room til finalen fordi projektet lever fuldstændig op til intentionerne med prisen om at skabe en rigtig god oplevelse for både beboere og turister her i Odder og ved OdderKysten, siger Edith Derdau fra Feriepartner Odder-Juelsminde.

Escape Room er et slags computerspil, der blot er taget ud af PCén og ind i rigtige omgivelser, som man kan gå rundt og spille i. Escape Room har været åbent siden midten af juni i år med et oplevelsesrum med temaet Syndfloden, hvor opgaven er, at man på tid skal redde verden. Rummet indeholder en serie af spor og ledetråde, som deltagerne skal følge for at løse opgaven, så der er både teknik, fantasi, samt ord- og talgåder involveret. Spillet henvender sig til alle: børn, unge og gamle, som på tværs af generationer løser opgaverne.

- Vi valgte selv at støtte Escape Room tidligere på året, fordi vi fandt det både spændende og udfordrende. Desuden har det været vigtigt for os, at vi på denne måde kan være med til at give noget tilbage til det lokalsamfund, hvor vi driver vores sommerhusudlejning, siger Edith Derdau.
Vi håber og tror at Escape Room Odder - Escape Attic har en god chance for at løbe med en af finalepriserne, selvom konkurrencen er hård: - Der er indstillet mange gode initiativer og arrangementer fra hele landet, og også mange, som vi her i Odder kunne lade os inspirere af til næste år. Vi vælger alligevel at tro på gode chancer for vores egen kandidat, der lokalt er kommet godt fra start med det nye tiltag, fortæller Edith Derdau.

Feriepartner Danmark gentager uddelingen af midler til lokale ildsjæle og projektmagere i 2019. Allerede nu er det muligt at søge om midler til et arrangement i 2019, hvilket kan ske på www.feriepartner.dk/oplevelsespulje. Fristen for ansøgninger er 1. februar.

FAKTA:

  • Der er uddelt i alt 1 mio. kr. til mere end 80 lokale projekter i hele landet.
  • Til finalen er der udvalgt 18 projekter fra hele landet, som samlet konkurrerer om 100.000 kr.
  • I finalen uddeles der tre priser på henholdsvis 50.000 kr., 30.000 kr. og 20.000 kr.
  • Dommerkomiteen der afgør hvor de rare penge skal sendes hen udgøres af Niels Erik Folman, CEO Danske Licens Spil, Dorte Kiilerich, direktør Living Concepts og Mads Schreiner, markedschef i VisitDenmark, Tyskland.
  • Vinderne offentliggøres d. 28. november 2018.