to piger griner

Mød KulturCrew

30. september 2019

Vestermarken

Johanne Sofie Kibsgaard, 11 år, går i 5.X på Vestermarken
Hvad betyder musik for dig?
- Jeg hører det meget. Jeg spiller også ukulele. Det er fint nok. Det er ikke sådan, at jeg hører det hele tiden.

Hvornår hører du musik:
- Når jeg er hjemme, hører jeg det en del. Jeg plejer at skifte kanal, indtil jeg finder noget godt.

Karoline Gammelgaard, 11 år, går i 5.Y på Vestermarken
Hvad betyder musik for dig?
- Det er en ret stor del af mit liv, fordi min far spiller på saxofon, min lillesøster spiller på trommer, og jeg spiller på tværfløjte. Så der er ret meget larm i huset nogle gange. Og så hører jeg meget musik på min telefon. Hvis jeg keder mig, kan musikken gøre mig glad, og jeg bruger det også tit, når jeg skal rydde op, fordi så kan jeg komme i lidt bedre humør. Så jeg hører ret meget musik.

Hvad synes I om at være med i KulturCrew?

Karoline: - Vi meldte os faktisk ikke. Vi blev spurgt om det. Jeg ved ikke rigtig, hvorfor man spørger om det, men man følte sig lidt særlig, fordi det lige var mig, de spurgte. Og så sagde jeg selvfølgelig ja, fordi det ville jo være en stor oplevelse at prøve at være med i og lave sådan nogle ting som musikfestivaler og være med til at arrangere og holde sådan noget. Og det har bare været rigtig fedt i det år, jeg har været med.

Hvad har været det sjoveste?

Karoline: - Alt. Der var sådan en fest med "Sange til verden"-arrangementet, hvor der var en hel masse skoler, som kom hen til Spektrum her i Odder, hvor vi så skulle lave et arrangement, som handlede om sange til verden. Vi sang nogle sange, og der blev lavet nogle kurser. Det var i hvert fald en fed dag.

Hvad har I haft af opgaver i KulturCrew?

Johanne: - Vi har lige haft store læsedag, hvor vi faktisk arbejdede sammen med elevrådet, så der var nogle forskellige poster, og vi stod henne ved posterne. Hele skolen var delt op i hold, og så var der lavet nogle boder.

Karoline: - Vi havde en masse boder. Jeg havde "Gæt en bog". Vi læste nogle sætninger op fra en bog, som alle højst sandsynligt havde læst, og så skulle vi se, hvor mange der kunne gætte og huske, hvad de sagde i den bog. Så der var en helt masse sjove ting – ordkast, læsestafet.

Hvad glæder I jer til med LMS Musikfestival?
Karoline: - Jeg glæder mig til at være KulturCrew på sådan en musikfestival, fordi vi har jo været til en festival i Haderslev, hvor vi skulle ud og se nogle koncerter, og hvor vi så på andre KulturCrew, som stod på scenen og præsenterede. Så da vi fik at vide, at det skulle holdes i Odder, var det jo en stor oplevelse, fordi man skal stå foran så mange mennesker, og man har set, hvordan de andre har gjort det.

Skal I stå på scenen? 
Karoline: - Mig og Johanne har meldt os til at præsentere.

Er I spændte:

Johanne: - Ja, mega!
Karoline: - Rigtig spændt!.

Har I øvet jer i at stå foran andre?
Johanne: - Ja, der har været skolekoncert på denne her skole, og vi skulle præsentere de bands.
Karoline: - Vi har morgensang hver morgen, og så er der tit, hvor vi skal op og sige noget, f.eks. når det er Santa Lucia, så skal vi op og fortælle, hvorfor det er Santa Lucia, og hvad det handler om.
Karoline: - Men vi har aldrig stået foran så mange mennesker før.

Hvordan tænker I det bliver:
Johanne: - Sjovt og en god oplevelse.
Karoline: - Lidt nervepirrende, fordi man skal stå på sådan en stor scene.

Parkvejens Skole

Anna Enevold Mikkelsen, går i 6.B på Parkvejens Skole
Hvad betyder musik for dig?
Anna: - Når jeg hører musik, så bliver jeg glad i kroppen. Der er både glade sange og triste sange – mange forskellige slags sange. For eksempel hvis jeg er i virkelig godt humør, så hopper jeg rundt i huset og skråler med. Jeg hører ikke så meget musik, når jeg er ked af det. Når jeg er glad, hører jeg musik..

Hvorfor er du med i kulturcrew?
Anna: -Jeg synes, det kunne være spændende at være med i KulturCrew, og vores musiklærer havde fortalt godt om det. Jeg syntes, det lød sjovt at skulle hjælpe nogle musikere med at gøre klar til musik og være med til musikfestival.”

Sophia Damgård Bertelsen, går i 6.A på Parkvejens Skole
Hvad betyder musik for dig?
Sophia: - Det betyder mange ting, fordi vi er en meget musikalsk familie, og jeg spiller også selv på et instrument. Jeg var den eneste, der ikke spillede på et instrument, og jeg gad også godt at kunne spille. Vi spiller meget derhjemme. Musik gør mig glad.

Hvorfor er du med i kulturcrew?
Sophia: - Altså, jeg synes, det er meget spændende, og jeg synes, at hvis man skulle stå på en scene, så fik man mere mod end normalt. Det giver mere mod til at stille sig op foran andre mennesker og turde sige noget.

Skovbakken, Vestskolen afd.

Freja My Ringgaard Rendtslev, 6.a, Skovbakken
Hvad betyder musik for dig?
Freja: - Jeg hører meget musik i min fritid, og jeg synes, det er fedt at høre musik.

Hvorfor er du med i kulturcrew?
Freja: - Fordi jeg synes, det var noget for mig. Jeg har lært at være mere åben overfor folk.

Melanie Henriksen Løvgreen, 6.a, Skovbakken
Hvad betyder musik for dig?
Melanie: - Jeg kan godt lide musik, fordi jeg synes, der er musik, der lyder godt. Jeg hører musik i min fritid og nogle gange i skolen, hvis vi får lov til at høre musik. Jeg hører populært musik.

Hvorfor er du med i KulturCrew?
Melanie: - For det første fordi vores lærer spurgte, om vi ville være med. Og så fordi jeg synes, det lød spændende. Jeg har lært f.eks. noget om at lave videoer og præsentation”.

Gylling Skole

Jens Liboriussen, 6. kl.
Hvad betyder musik for dig?
Jens: - Musik betyder rigtig meget. Jeg kan godt lide at gå og lytte til det. Det kan gøre mig trist, og det kan gøre mig glad. Så det betyder rigtig for mig. Jeg kan godt lide at synge lidt. Jeg er ikke så god til det, men jeg kan godt lide det. Jeg kan også godt lide at spille på instrumenter.

Hvorfor er du med i KulturCrew?
Jens: - Jeg synes, det er sjovt, og jeg kan jo godt lide musik, så det er helt åben, og jeg kan godt lide at præsentere. Og så får vi lov til at komme rundt og møde nogle bands og snakke lidt med dem.

Sara Blaabjerg, 6. kl.
Hvad betyder musik for dig?
Sara: - Det betyder meget. Jeg kan godt lide at lytte til musik. Det har hjulpet mig, når jeg har været sur, for det gør mig glad igen. Jeg kan rigtig godt lide at synge. Jeg synes bare, at der er noget musik, der er helt fantasitisk og kan gøre så meget. Det har hjulpet mig med mange ting f.eks. engelsk.

Hvorfor er du med i KulturCrew?
Sara: - Jeg valgte at være med i KulturCrew, fordi jeg synes, det er sjovt at hjælpe folk, og jeg er også rigtig glad for at optræde, og det er sjovt at lave så store arrangementer. Jeg synes bare, det er sjovt at være med.

Johannes Theilgaard, 6. kl.
Hvad betyder musik for dig?
Johannes: - Det betyder rigtig meget, fordi for eksempel til ens humør så kan man vælge forskellige genre. Hvis man er trist, kan man høre musik, som gør én glad igen. Eller når man læser, kan man høre musik, fordi det er meget nemmere at læse og lave opgaver.

Hvorfor er du med i KulturCrew?
Johannes: - Jeg er med i KulturCrew, fordi jeg synes, det er rigtig fedt at komme med til store arrangementer og præsentere bands, og så kan jeg virkelig godt lide at møde nye mennesker og få bedre samarbejde med andre mennesker, som man ikke kender i forvejen.