Mesterkokken og madpakkens historie

Per Mandrup er gastronom og direktør for Smagens Univers. Han er vant til at bedømme verdens bedste stjernekokke til kokkenes verdensmesterskaber, men denne onsdag var han med til at lave historiske madpakker sammen med glade børn fra Odder.

Madpakke med historie 
Den velkendte madpakke med leverståhej og rullepølse med italiensk salat har nemlig en masse historie. Det ved børnene bare ikke.
Det ved madhistoriker Bettina Buhl fra Det Grønne Museum til gengæld en masse om. Hende mødte børnene, da de lavede madpakker med mesterkokken og personalet fra Odder Museum.

Børnene hørte om madpakkens spændende historie og det verdensberømte danske smørrebrød og om leverpostej og
selvforsyning i andelstiden. Men først og fremmest blev der lavet en masse sjove ting: De gravede gulerødder og kartofler op, 
og de fik lov til at lave mayonnaise og italiensk salat og deres helt personlige leverpostej under mesterkokkens kyndige vejledning.

Se stemningsvideo fra dagen:

Kulturring Østjylland-projekt 
Arrangementet er en del af Projektet ”Årstidernes Højtider”, der sætter fokus på lokal kulturhistorie og lokale retter, og den betydning egnsretter og mad generelt har haft. 
Projektet er en del af Kulturring Østjyllands indsatsområder i 2017, Kulturarv og kulturlandskaber i bevægelse, 
Kulturring Østjylland er et samarbejde mellem Kulturministeriet og kommunerne Favrskov, Norddjurs, Odder, Samsø, 
Skanderborg og Syddjurs Kommune.