Pige danser

Kæmpe musikfestival for børn

27. september 2017

Alle skoleelever i Horsens og Odder kommuner kan godt begynde at glæde sig til mere end 200 koncerter i 2019.

Europas største musikfestival for skoler er på vej til Odder og Horsens kommuner. Læs mere om festivalen Musik I Tide.

Se eleverne fra Hundslund og Søvind give den gas med borgmestrene i videoen, der er optaget på Hundslund Skole.  

Musik i Tide Festival holdes hvert andet år af det nationale kompetencecenter LMS – Levende Musik i Skolen - i samarbejde med en kommune. I 2017 blev festivalen holdt i Sønderborg, mens den i 2019 holdes i et samarbejde mellem Odder og Horsens Kommuner. Det er første gang, at festivalen holdes i samarbejde med to kommuner, og det bliver den største festival nogensinde i LMS´ historie og forventeligt også Verdens Største Musikfestival for børn.

Festivalen vil forløbe over tre dage i efteråret 2019, hvor der vil blive afholdt over 200 skolekoncerter, således alle skoleelever vil opleve to koncerter hver. Foruden koncerterne vil der også være oplæg for det faglige personale i form af ex kurser, foredrag, konferencer og netværksmøder.

Såvel Horsens Kommune som Odder Kommune er optaget af at skabe en unik festival sammen. Det bliver derfor en festival, som både finder sted i Horsens og i Odder og forventeligt vil flere skoleelever fra de to kommuner også blandes før og under festivalen.

Allerede nu er der igangsat et arbejde med at etablere kulturcrew for elever på alle skoler i Odder Kommune. Det sker i samarbejde med Musikskolen og LMS.

Økonomi
Basisøkonomien i festivalen vil for de to kommuner være 1.000.000 kr. med en forventet fordeling på 200.000 kr. for Odder Kommune og 800.000 kr. for Horsens Kommune. Derudover bidrager LMS til den samlede økonomi ligesom der skal søges eksterne fonde for at skabe ekstra indhold i programmet.