Foto af musikskoledeltager, der spiller kontrabas

Musikskolen skyder ny sæson i gang

05. april 2019

Odder Musikskole har et nyt sangtilbud på programmet, når de starter den nye sæson 2019/2020 op efter sommerferien.

Klassisk sang giver dig mulighed for at lære at synge opera, lieder og anden klassisk sang. Det sker i et samarbejde med tidligere operasanger og klassisk uddannede Jeppe Astrup, som bor i Malling.

- Jeppe vil hjælpe eleverne med at finde deres klassiske stemme og det bliver spændende at høre resultaterne. Jeg er stolt af, at vi i Odder Musikskole kan tilbyde en så bred og nuanceret musikundervisning. Vi har musik til alle og vi skaber mulighed for, at vores børn og unge kan afsøge nye genrer og eksperimentere med alt fra klassisk musik, diverse rytmiske genrer og til det mere elektroniske, fortæller Musikskolens leder, Steen Hattesen.

 

Skoleturné for alle


Hvert forår skyder Odder Musikskole den kommende sæson igang med et brag, når de i en hel uge sender deres store orkester “An Odder Band” på skoleturné. 
Omkring 35 dygtige børn besøger alle kommunens folke- og privatskoler for at præsentere skolebørnene for instrumenter, god musik og et fedt musikalsk fællesskab.

- Vi ved, at mange har startet deres musikalske eventyr efter et møde med “An Odder Band”. Det sammenhold de har og deres glæde for musikken smitter. Det gør mig enormt stolt og jeg glæder mig til at byde alle de nye velkommen i Musikskolen, fortæller Steen Hattesen.

 

Musik til alle


Den nye sæson starter op efter sommerferien i uge 34, men det er allerede nu, man skal sikre sig en plads.
Tilmeldingen er åben og det går stærkt.

 - Vi fordeler pladserne efter først til mølle. Der er selvfølgelig altid nogle instrumenter, som er mere eftertragtede end andre og derfor kan det være en rigtig god idé at være hurtigt ude. Men vi tør godt love, at alle får mulighed for at spille musik. Vi finder altid en løsning og vi vil gerne have alle med - stor som lille, lover musikskolelederen.

Odder Musikskole udbyder alle de kendte instrumenter, men de har også udvidet med nogle af de mere sjældne instrumenter så som cello, kontrabas og klarinet, som musikskoleeleverne har taget rigtig godt imod.

 - Det er dejligt, at vi også kan tilbyde de mere smalle instrumenter. De er alle gode solo-instrumenter, men giver i høj grad også mulighed for at skabe nye samspilsformer og orkestre, forklarer Steen Hattesen.

 

Sammenspil


Netop sammenspil og fællesskab er noget, Musikskolen vægter højt og aktivt arbejder for. Derfor har de også et helt særligt tilbud til alle musikskoleeleverne, både øvede og  nybegyndere.
Når man er solo-elev, altså enten får solo-undervisning på et instrument eller i sang, så er det gratis at være med i et af orkestrene eller korene.

 - Vi ønsker at give alle vores børn og unge muligheden for at være med, opleve sammenholdet og samtidig udvikle sig musikalsk. Mange ting lærer vi alene, når vi fordyber os. Men andre ting lærer og udvikler vi bedst i fællesskab. Samspil, timing og det at lytte til de andre og sammen skabe noget, det kan vi kun lære i fællesskab, fortæller musikskolelederen.

Har du også fået lyst til at være med i Musikskolen, så kan du altså nu tilmelde dig på www.oddermusikskole.dk og her kan du også se turnéplanen for skolekoncerterne.