Scanner til døren på Odder Bibliotek

Nu har du selv nøglerne til Odder Bibliotek

25. januar 2019

Er du oprettet som låner, er dit sundhedskort din nye nøgle til Odder Bibliotek.

Kom bare forbi - biblioteket tredobler åbningstiden fra 1. april
Scan sundhedskortet og indtast din kode, så åbner Odder Bibliotek dørene fra kl. 5 om morgenen til kl. 22 om aftenen alle ugens dage. Det er en tredobling af åbningstiden. Der vil stadig være personale alle hverdage kl. 10-17 og lørdage kl. 10-13, og som låner kan du i tiden uden personale frit bruge biblioteket med selvbetjening.

Formand for Børne-, Unge- og Kulturudvalget, Lone Jakobi Sørensen, glæder sig over, at Odder Bibliotek som et resultat af Odder Kommunes budgetforlig for 2019 nu kan udvide åbningstiderne. Odder Kommune har afsat 420.000 kr. til Åbent Bibliotek.

”Med den nye biblioteksform bliver Odder Bibliotek et åbent og tilgængeligt tilbud i byen, fordi det indretter sig efter borgernes hverdag. Det åbne bibliotek giver langt større muligheder for at imødekomme borgernes interesser, idéer og behov, og det giver borgerne mulighed for at være medskabere i byens kulturliv.”
Lone Jakobi Sørensen, formand for Børne-, Unge- og Kulturudvalget (A), Odder Kommune

Hele biblioteket er til låns
Det åbne bibliotek er alles bibliotek, og fra d. 1. april er hele biblioteket til låns. Med dit sundhedskort kan du bruge al pladsen, lige når det passer dig: hjørnepladsen ved vinduet, pladsen mellem reolerne eller den store gulvplads i Børnebiblioteket.

Odder Bibliotek

Med det åbne bibliotek vil Odder Bibliotek være en del af byens aktive kultur- og lokalmiljø, og alle med en idé og lyst til at bruge biblioteket er velkomne.

”Bibliotekets plads skal stå til rådighed for klubber, læsekredse og foreninger. Biblioteket skal være åbent for dem der gerne vil dele deres interesser og viden med andre, for dem der vil mødes med naboen eller hele håndboldholdet og for dem der bare vil sidde i den velkendte stol. Odder Bibliotek skal være åbent for, at vi i fællesskab kan skabe kultur.”
Allan Malver, Biblioteksleder, Odder Bibliotek

Personalet er klar med hjælp og inspiration
Personaleressourcerne kan med det åbne bibliotek prioriteres til at give en effektiv og engageret rådgivning på de tider af dagen, hvor der er størst behov for den faglige hjælp. Personalet står derfor som altid klar til at hjælpe med litteratur, informationer og databaser – og med inspiration til læselyst hos både børn og voksne.

Det åbne bibliotek giver nye og spændende måder at bruge biblioteket på, og Odder Bibliotek ser frem til at blive både underholdt, udfordret og inspireret når hele biblioteket sættes til låns.