Illustration: Arkitektfirmaet Frost Larsen A/S

Ny bæredygtig daginstitution på vej i Odder

21. maj 2021

Det bliver Høgh & Sønberg A/S, Arkitektfirmaet Frost Larsen A/S og Sweco, der skal stå for opførelse af en ny daginstitution i Bendixminde i Odder. Det står klart efter Byrådets møde den 17. maj 2021.

Den nye daginstitution, som skal opføres i Bendixminde lige nord for regnvandsbassinet ”Smilet”, skal rumme 112 børn og vil bl.a. indeholde 4 børnehavegrupperum, 2 vuggestuegrupperum, en stor motoriksal og et fællesrum med køkken. På udearealerne vil der blive etableret legeplads, udekøkken og bålplads.

”Jeg er glad for at vi nu kan tage næste skridt i arbejdet med den nye daginstitution, og jeg glæder mig til at børnene kan flytte ind i den. Og det at daginstitutionen bliver bygget med bæredygtighed i tankerne gør det til en endnu bedre historie for Odder,” siger Lone Jakobi, der er formand for Børne-, Uddannelses- og Kulturudvalget.

For Odder Kommune som klimakommune Plus er det vigtigt, at bæredygtighed spiller en stor rolle ved opførelse af nye kommunale bygninger. Derfor har kommunen i udbudsmaterialet stillet krav til den nye daginstitutions bæredygtighed, og den nye daginstitution vil blive opført, således byggeriet kan opnå en bæredygtighedscertificering, en såkaldt DGNB-sølvcertificering.

Daginstitutionen, som bliver på godt 1.100 m2, forventes at stå færdig i foråret 2023.

Odder Kommune modtog i alt fire tilbud på opførelse af den nye daginstitution i Bendixminde. Det var et enigt bedømmelsesudvalg, som indstillede projektet fra Høgh & Sønberg A/S som vinder af udbuddet. Et enigt Byråd godkendte herefter bedømmelsesudvalgets indstilling.