Ny direktør for Børn, Uddannelse og Kultur på plads

25. juni 2020

Onsdag aften har byrådet i Odder godkendt ansættelsen af Flemming Skaarup som ny direktør før Børn-, Uddannelse- og Kulturområdet. Han kommer fra Horsens Kommune, hvor han siden oktober 2015 har været ansat som skolechef. Og han glæder sig til at få endnu flere opgaver i Odder.

”For mig er det altafgørende, at børnene og de unge trives og lærer, og jeg glæder mig til at være med til i endnu højere grad at få det til at ske i Odder Kommune. Samtidig glæder jeg mig til at få bredt min portefølje af opgaver ud, så jeg kan være med til at arbejde med endnu flere vinkler på børn og unge,” fortæller han.

Med sig fra Horsens har han sloganet ”Vi løfter i flok”, som kommunen især har brugt på børn og unge-området. Og netop fællesskabet er vigtigt for Flemming Skaarup, når han overtager direktørstolen i Odder.

”Jeg har en klar holdning til, hvilken retning vi skal i. Men jeg kommer også med stor respekt for måden at gøre tingene på og de resultater, der allerede er nået. Jeg synes, at der er en god stemning generelt i Odder Kommune og jeg er klar til både at smøge ærmerne op og lytte,” siger han.

Flemming Skaarup erstatter Karsten Poulsen, der den 1. februar skiftede til en stilling som direktør i Nordfyns Kommune.

”Det bliver rigtig godt at direktionen igen bliver fuldtallig. Det er gået fint i den periode, stillingen har været ledig, men det er ikke muligt at sikre kommunens langsigtede udvikling uden en direktør på et helt centralt område som børn, uddannelse og kultur, siger kommunaldirektør Henning Haahr.

”Det var et meget stærkt ansøgerfelt på 34 ansøgere til stillingen, hvoraf vi valgte syv ud til samtale. Med Flemming får vi en direktør med solid ledererfaring og med stærk faglig ballast på hele børn- og uddannelsesområdet. Men først og fremmest har vi valgt Flemming, fordi han brænder for børn og unge, og den ild, tror vi på, bliver til gavn for hele Odder Kommunes udvikling. Et børn-, uddannelses- og kulturområde i særklasse, skal kendetegne Odder Kommune og derfor glæder vi os meget til at byde Flemming velkommen til at stå i spidsen for den opgave” siger han.

Flemming Skaarup tiltræder i sin nye stilling 1. august.