Ny parkeringsstrategi på vej

12. maj 2020

 

Noget af det, der skal være med til at sikre at Odder også i fremtiden er en handelsby, er gode parkeringsforhold. Men hvordan skal de parkeringsforhold helt konkret udformes? Det var emnet for en af de livlige debatter ved mandagens byrådsmøde. Oplægget fra Miljø-, Teknik- og Klimaudvalget lød på at man skulle bruge 150.000 kroner på skiltning, der skal gøre det nemmere at finde de ledige parkeringspladser i Odder Midtby. For de er der.

”Analyser viser at der er parkeringspladser nok omkring bymidten, men for eksempel kan der være helt fyldt på Kvicklys parkeringsplads en lørdag formiddag, mens kun 40 procent af dem langs Løvbjerg er optaget. Det fortæller at der er behov for øget skiltning,” sagde Lone Jakobi (A) blandt andet i forbindelse med debatten.

Der var i det hele taget rimelig bred opbakning til strategien – som ud over skiltningen i første omgang er et katalog af ideer til det videre arbejde – og den blev vedtaget med stemmerne 16 for og 3 imod. Der var dog modstand fra Konservative og Dansk Folkeparti.

”Handelslivet har givet negative høringssvar til den her strategi, KøbOdder bakker ikke op – specifikt i forhold til parkering på torvet. Og hvad, hvis man tænker 10 år frem? Har man tænkt på, hvis der kommer flere biler?” spurgte Konservatives Martin Mikkelsen.

Forslaget blev dog vedtaget med den undtagelse, at man venter med anden del, som handlede om 250.000 kroner til kampagnemidler. Dem blev byrådsmedlemmerne enige om at vente med at bruge, til man vidste specifikt hvad en sådan kampagne skulle handle om.