Erik Mønster skal lede ny skole

Det er et enigt ansættelsesudvalg, der bakker op om ansættelsen af Erik Mønster til jobbet som skoleleder på Vestskolen. Vestskolen er en sammenlægning af Vestermarkskolen og Skovbakkeskolen og har ca. 1000 elever og 120 ansatte.

- Med Erik Mønster får vi en leder, som har meget erfaring med ledelse af store skoler. Jeg er overbevist om, at vi har fundet den helt rette leder. Han tager lederrollen på sig og er en robust og driftssikker leder. Samtidig er han visionær og iderig, og så er han optaget af at skabe gode resultater og af børnenes trivsel, siger Karsten Poulsen, der er direktør for Børn, Unge og Kultur i Odder Kommune.

Kommer fra Horsens Kommune

Erik Mønster tiltræder stillingen som leder af Vestskolen den 1. maj 2017. Han forlader en stilling som skoleleder på Horsens Byskole, hvor han har været ansat siden 2012.

Om valget af Vestskolen og Odder Kommune siger han:

- Jeg glæder mig meget til opgaven som skoleleder på den nye Vestskole. Jeg har fået et rigtigt godt indtryk af de personer, jeg har mødt indtil nu i forbindelse med ansættelsen. Det har stor betydning for mig, at Odder Kommune har fokus på både faglige og dannelsesmæssige mål. Det giver et afsæt til at fokusere indsatsen både på den korte bane og på den lange bane. Vi skal sikre, at vores elever er i en god faglig udvikling, og samtidig have fokus på at forberede dem til den meget foranderlige fremtid, de skal fungere i som voksne, siger han.

Erfaringer med sammenlægninger
Erik Mønster kender også til sammenlægning af skoler, da Horsens Byskole opstod ved en sammenlægning af tre skoler i 2012.

- Jeg har lært en del om fusionsprocesser fra min tid på Horsens Byskole. En læring jeg vil tage med mig til Odder er, at det ikke er alt, der skal harmoniseres ved, at man skal opfinde noget nyt i forhold til det, der har virket på de enkelte skoler indtil nu. Jeg vil bruge tid på at finde ud af, hvad de to skoler har af værdifulde kulturer og ud fra det finde de fælles værdier for den nye Vestskole. På den måde bygger vi ovenpå det, der allerede virker i dag, siger Erik Mønster.

Som leder af Vestskolen kommer han også til at tegne profilen for det nye byggeri af Skovbakkeskolen, der bliver taget i brug efter sommerferie. Den største investering i et nybyggeri i Odder Kommune nogensinde.

- Det bliver spændende at være med til det, og det er nogle helt fantastiske rammer til en moderne skole. Jeg har også bemærket, at Vestermarkskolen er et meget flot byggeri, der også giver nogle spændende rammer for læring, siger Erik Mønster, der som leder af den samlede skole skal være med til at danne det nye ledelsesteam på de to skoleafdelinger, der åbner som Vestskolen 1. august.

Mange gode ansøgere
Fra ansættelsesudvalget, der består af forældre, medarbejdere og ledere fra de to skoler, er der fuld opbakning til ansættelsen af Erik Mønster.

- Jeg er overbevist om, at Erik er en skoleleder, som kan hjælpe skolerne trygt igennem processen med etablering af Vestskolen med respekt for det, som de to skoler hver især står for, siger Tina Strand, der er formand for skolebestyrelsen på Skovbakkeskolen.

- Det har været en god proces, og det var positivt, at der var flere kvalificerede ansøgere til stillingen. Jeg ser frem til det kommende samarbejde med Erik Mønster, siger Lene Brandsborg, der er formand for skolebestyrelsen på Vestermarkskolen.

Fakta om Vestskolen

 • Fra 1. august 2017 består Vestskolen af de to eksisterende skoler (kommende skoleafdelinger) Vestermarkskolen og Skovbakkeskolen, begge beliggende i den vestlige del af Odder by, dækkende primært den nordvestlige del af Odder Kommune.
 • Den nuværende organisering videreføres med 0. til 6. klasse og SFO på Vestermarkskolen og 0. til 9. klasse, SFO og juniorklub på Skovbakkeskolen.
 • Den nye skole har ca. 1000 elever og ca. 120 ansatte. Ledelsen består ud over skolelederen af et antal ledere af medarbejdere med opgaver og ansvar for undervisning og SFO/juniorklub.


Ansættelseudvalget bestod af

 • To forældrerepræsentanter fra hver skole 
 • To medarbejderrepræsentanter fra hver skole 
 • En repræsentant for Skolelederforeningen 
 • En repræsentant fra SFO- lederne
 • Skoleudviklingskoordinator 
 • Chefkonsulent i Ledelse & Udvikling 
 • Direktør for Børn, Unge og Kultur
   

Fakta om Erik Mønster

Født den 29. maj 1961

Gift med Helle, som har sønnen Simon på 25 år

Bor i Aarhus

Uddannelse
2006 – 2009 Diplom i ledelse på VIA University College

1990 – 1992 Merkonom i fagene Ledelse og samarbejde, organisation,
personaleadministration og virksomhedsøkonomi
1981 – 1985 Læreruddannelse fra Aalborg Seminarium

Beskæftigelse
2012 – 2017 Skoleleder på Horsens Byskole

2009 - 2012 Skoleleder på Sabro-Korsvejskolen.

2003 – 2009 Skoleleder på Virupskolen i Hjortshøj.

2000 – 2003 Viceskoleleder på Strandskolen. Pædagogisk leder det sidste år.

Fritidsinteresser
Sport og musik – golf, cykling og vores hunde.

Bøger – faglitteratur og skønlitteratur

 

 

Redaktør log ind