børn og voksne på en bro

Ny sti blev indviet

13. december 2018

Den røde snor over en ny bro blev torsdag formiddag klippet af borgmestrene fra Odder og Horsens, og så kunne en hel masse børn fra skolerne i Hundslund og Søvind træder over broen. Dermed blev en ny sti fra Hundslund til Søvind indviet og samarbejdet mellem Horsens og Odder Kommune om at skabe nemmere adgang til Horsens Fjord og områderne omkring blev markeret endnu en gang. 

Den nye trampesti er et såkaldt skolespor, fordi den forbinder Søvind og Hundslund skoler. Indvielsen af stien skete ved broen, hvor stien krydser grænsen mellem de to kommuner. 

Den nye sti er 5,3 km, men har en stor betydning i det store billede. Med åbningen af stien bliver det nemlig efterfølgende muligt at afmærke en sti hele vejen fra Odder til Horsens. Det er netop et af målene i det tværkommunale samarbejde ”Naturområde Horsens Fjord”, som Odder, Horsens og Hedensted kommuner har indgået. På sigt er det forhåbningen af stien kan gå helt til Hedensted Kommune.

Konceptet om skolespor er udviklet af projektet ”Spor i Landskabet”. På stien kan man se en såkaldt ”vildtbanesten”, som fra midten af 1700-tallet angav grænserne for de områder, hvor kun kongen havde ret til at drive jagt. 

Stien er blevet til, efter en gruppe lodsejere har sagt ja til, at stien må afmærkes i markskel på deres jord. Da stien skulle afmærkes, trak frivillige fra lokalrådene i Søvind og Hundslund i arbejdstøjet. 

Derfor var der også masser af ros til de frivillige og til lodsejerne ved indvielsen.

- Tak til de frivillige og lodsejerne, der har gjort det muligt. Vi binder kommunerne sammen og får samtidig sat fokus på sundhed og kultur, sagde borgmester i Odder Kommune Uffe Jensen (V).

Byrådene i alle de tre kommuner har i deres budgetter for 2019 hver afsat 250.000 kr. til at arbejde videre med naturprojektet. Hele naturprojektet er født af lokale ildsjæle, der har et indgående kendskab til fjorden og området omkring. 

- Stien er et symbol på den plan vi har for at skabe sammenhæng mellem vores kommuner, sagde Peter Sørensen (A), borgmester i Horsens Kommune. 

 

Se en video fra indvielsen på Odder Kommunes YouTube-kanal.