Odder fra luften

Odder blandt de ti bedste erhvervskommuner i Danmark

30. november 2020

Odder Kommune har taget et gevaldigt spring fremad på Dansk Industris årlige måling af erhvervsklimaet i landets kommuner, og indtager i år 9.-pladsen. Det er et solidt hop op ad stigen sammenlignet med sidste år, hvor Odder lå nummer 18, og det glæder borgmester Uffe Jensen.

”Jeg er glad for at vi igen er at finde i top 10, hvor vi gerne vil være. Samtidig glæder jeg mig over placeringen, fordi den viser at de indsatsområder, som vi har udpeget, har virket,” siger han.

Det arbejde har blandt andet betydet at Odder Kommune indtager førstepladsen i kategorien ”Kommunens Image”, som beskriver kommunens evne til at fastholde og tiltrække nye virksomheder og borgere. Det kan også ses i det hurtige salg af boliggrunde i kommunen, og er især et udtryk for det store arbejde, som UdviklingOdder har gjort for at brande kommunen. Samtidig er kommunen gået kraftigt frem i bedømmelserne for sagsbehandlingstid inden for miljøforhold og byggesager. Endelig får kommunens arbejde med at skaffe kvalificeret arbejdskraft ros af erhvervslivet, hvor det blandt andet er blevet til en førsteplads i bedømmelsen af jobcentrenes samarbejde med virksomhederne.

”Målingen viser at især vores arbejde med at nedbringe sagsbehandlingstiderne har båret frugt. Samtidig kan vi se i rapporten, at virksomhederne er optagede af at skaffe endnu flere dygtige ansatte, men at de er tilfredse med den indsats, vi gør som kommune,” siger Uffe Jensen.

Det er en klar ambition fra Odder Kommune klarer sig godt i klimamålingen, og derfor fortsætter arbejdet også med at holde fast i vores gode placeringer.

”Det er selvfølgelig dejligt at få ros, men det er også rart at vi har noget at arbejde videre med, så vi forhåbentlig kan beholde vores placering og måske endda kravle op i tabellen,” slutter borgmesteren.

Fakta om målingen

  • Virksomheder fra Dansk Industris brancher har svaret. Det vil sige blandt andet produktion, byggeri, transport, fødevarer, engroshandel, rådgivning og services.
  • I 2019 lå Odder nummer 18, i 2018 nummer 16 og i 2017 nummer 10.