​Odder er på top ti i erhvervsklima

Det er andet år i træk, at Odder Kommune bliver vurderet til at være blandt de ti bedste kommuner i landet at have virksomhed i.

- Det er en rigtig god nyhed, der viser, at vi stadig bevæger os i den rigtige retning i forhold til erhvervslivet i Odder Kommune. Det er flot, at vi igen er blandt de allerbedste kommuner i undersøgelsen, for det er altså et benhårdt felt, og der er mange kommuner, der gør det godt, siger borgmester Uffe Jensen (V).

Han fremhæver, at tilgangen til erhvervslivet fra Odder Kommune er ”at række hånden lidt længere frem”.

-Vi forsøger at finde gode løsninger sammen med erhvervslivet, for det er i alles interesse, at Odder Kommune er en velfungerede erhvervskommune, siger Uffe Jensen, der derfor glæder siger over, at to ud af tre virksomheder i Odder Kommune vil anbefale Odder til andre virksomheder.

Odder er nummer 10
Undersøgelsen Lokalt Erhvervsklima 2017 er Danmarks største undersøgelse af kommunernes erhvervsklima. 7.600 virksomheder har bl.a. vurderet kommunernes overordnede erhvervsvenlighed og helt specifikke erhvervsvilkår som f.eks. skattetryk, kommunal sagsbehandling, adgang til arbejdskraft, infrastruktur, kommunernes image mv.

Odder Kommunes samlede placering i undersøgen er som nummer 10 af alle landets kommuner. Det er en mindre tilbagegang på fire pladser i forhold til sjettepladsen i sidste års undersøgelse. Odders bedste placering i årets undersøgelse er en andenplads i kategorien Arbejdskraft, hvilket også var bedste placering i 2016.

Et godt image
Samlet set er Odder gået frem i tre kategorier med den største fremgang på 14 pladser i kategorien Kommunens image, som dækker over kommunens indsats for at fastholde og tiltrække nye borgere og virksomheder til kommunen.

- Vi har en god dialog med virksomhederne, og vi rækker hånden lidt længere frem. Det gælder både i forvaltningen og fra politisk side, at der er stor opmærksomhed på at give virksomhederne gode forhold. Samtidig har vi et spændende og levende miljø for iværksættere med Vokseværket i VitaPark, og det er med til at trække nye virksomheder til Odder, siger udviklingschef Karsten Geertsen.

Han glæder sig også over, at den overordnede tilfredshed med erhvervsvenligheden i Odder Kommune er steget markant de seneste tre år og ligger et godt stykke over landsgennemsnittet

Indsats for byggesager
Odder er gået tilbage i fem kategorier, og den største tilbagegang er på 58 pladser i kategorien Kommunal sagsbehandling på sygedagpenge-, miljø- og byggesagerne.

- Vi skal blive bedre til at håndtere byggesager og sagsbehandling generelt. Vi arbejder på det, og vi er ikke i mål endnu, siger kommunaldirektør Henning Haahr.

Fra Dansk Industri, der står bag undersøgelsen, lyder vurderingen af Odder Kommunes resultat:

- Det er meget flot, at Odder fastholder en placering i top-ti i årets undersøgelse. Det er hårdt arbejde at ligge så pænt blandt 96 kommuner, og jeg ved, at både borgmester og embedsmænd gør meget for at give kommunens virksomheder gode forhold. Både borgmester og embedsmænd besøger ofte virksomhederne i kommunen, og de lytter til vores inputs. Virksomhederne har ikke altid været lige tilfredse med Odder som erhvervskommune, så undersøgelsen viser med al tydelighed, at en fokuseret indsats kan flytte kommunen over tid, siger Carsten Wengel, formand for DI Horsens.

Fakta om Lokalt Erhvervsklima 2017

  • DI’s undersøgelse, Lokalt Erhvervsklima 2017, er Danmarks største undersøgelse af kommunernes erhvervsklima. Det er ottende år i træk, at DI laver undersøgelsen.
  • 7.600 virksomheder inden for Dansk Industris brancher, bl.a. produktion, transport, fødevarer, engroshandel, rådgivning og service har svaret på undersøgelsen i 2017.
  • Virksomhederne har bl.a. vurderet kommunernes overordnede erhvervsvenlighed og helt specifikke erhvervsvilkår som f.eks. skattetryk, kommunal sagsbehandling, adgang til arbejdskraft, infrastruktur, kommunernes image mv.
  • Virksomhedsledernes bedømmelser vejer 2/3 af undersøgelsens resultat, mens den sidste tredjedel afgøres af statistiske faktorer som skat, grundskyldspromille, privat beskæftigelse, antal nystartede virksomheder og erhvervsfrekvens mv.
  • 96 ud af landets 98 kommuner er blevet bedømt. To mindre kommuner, Læsø og Fanø, deltager ikke. 

Se hele undersøgelsen på Dansk Industris hjemmeside

Se de vigtigste resultater for Odder Kommune her