Borgmester Uffe Jensen på sit kontor

Vi er på top ti i erhvervsvenlighed

Det viser Dansk Byggeris årlige analyse af kommunernes erhvervsvenlighed

I analysen kommer Odder Kommune på en 7. plads over de mest erhvervsvenlige kommuner i 2017. Det er et spring frem i forhold til sidste år, hvor Odder Kommune lå nummer 11.

- Det er så flot, at vi ikke bare fastholder den gode placering, men rykker ind i top ti. Jeg sender en stor ros til hele kommunen og alle medarbejderne, som er med til at skabe dette resultat med deres daglige indsats. Det viser, at det virker, når vi rækker hånden lidt længere frem mod erhvervslivet. Vi prøver at hjælpe og finde løsninger til gavn for virksomheder og borgere gennem dialog, siger borgmester Uffe Jensen (V).

Plads til forbedringer
Han tilføjer, at et eksempel på, hvordan kommunen går i dialog med erhvervslivet, er det planlagte erhvervstræf til efteråret, hvor kommunen og erhvervslivet taler om udfordringer, muligheder for forbedringer og succeser.

- Vi har fortsat plads til forbedringer – og det har vi naturligvis også fokus på. Derfor har vi også indkaldt Dansk Byggeri til et dialogmøde i september, hvor vi også drøfter analysen, og hvad vi yderligere konkret kan gøre for at blive endnu bedre, siger Uffe Jensen.

Mange pladser frem
Analysen er baseret på objektive data, f. eks fra Danmarks Statistik og fra de kommunale regnskaber. Det er indsamlet data på 31 forskellige parametre, og det er alt fra størrelsen af skatter og afgifter til udbudspolitik og  dialogmøder med lokale virksomheder. Samtidig er de lokale medlemmer af Dansk Byggeri blevet spurgt til, hvad der er vigtigt for dem i forhold til kommunernes erhvervsvenlighed.

Odder Kommune udmærker sig positivt i undersøgelsen bl.a. ved ikke at have en dækningsafgift, ved at have relativt mange erhvervsuddannede inden for bygge og anlægsbranchen i forhold til befolkningen og ved at have en politik om erhvervspraktik i folkeskolerne. Til gengæld kan sagsbehandlingstiderne stadig forbedres, og erhvervsfrekvensen kan komme højere op.

Et eksempel på det gode samarbejde mellem kommunen og erhvervslivet er en partnerskabsaftale, der sætter fokus på at få flere unge til at vælge erhvervsuddannelserne. Det er en aftale mellem Aarhus Tech, Learnmark Horsens, Dansk Byggeri, DI, UdviklingOdder, LO Odder og Odder Kommune.

- Det glæder mig, at vores indsats for at skabe bedre vilkår for erhvervslivet virker. Vi vil fortsætte med at have en tæt dialog med erhvervslivet, så vi hele tiden kan forbedre erhvervsklimaet og vores service, siger udviklingschef i UdviklingOdder, Karsten Geertsen.

Læs mere om undersøgelsen på Dansk Byggeris hjemmeside

Se den regionale oversigt over kommunernes placering her

Placering Kommune
1 (2) Billund
2 (1) Vejen
3 (10) Frederikssund
4 (44) Holbæk
5 (3) Holstebro
6 (16) Silkeborg
7 (11) Odder
8 (5) Skive
9 (41) Aabenraa
10 (6) Favrskov

(parentes markerer sidste års placering)