Odder Rådhus

Odder slipper billigt i reform

05. maj 2020

Den nye udligningsreform, som Socialdemokratiet, Venstre, Radikale Venstre, SF og Alternativet præsenterede tirsdag formiddag, er gode nyheder for Odder Kommune. I det første udkast så det ud til at Odder skulle bidrage med 10,5 millioner kroner til aftalen, men det beløb ser nu ud til at lande på 50.000 kroner. Og selvom det er med lidt forbehold, så glæder aftalen borgmester Uffe Jensen.

”Det ser jo i hvert fald meget bedre ud end det første udkast, og giver et helt andet udgangspunkt for at lægge kommunens budget. Samtidig hilser jeg velkommen at det er en bred aftale, man har indgået,” siger han.

Når Uffe Jensens glæde er med forbehold, så er den det fordi man endnu ikke har fået det fulde overblik over aftalen, der altså landede tirsdag formiddag.

”Det er alt for tidligt at sige, hvad det konkret kommer til at betyde for Odders budget. Vi har ikke haft tid til at regne på det endnu, og erfaringen viser, at der sagtens kan nå at dukke noget op endnu. Men der er afgjort grund til at kippe med flaget,” siger en glad borgmester.

Anden del af forhandlingen om kommunernes økonomi er den årlige økonomiaftale, som typisk bliver forhandlet på plads i løbet af juni.