Mandskab fra Østjyllands Brandvæsen bl.a. med de frivillige fra Tunø

Opgradering af beredskabets udstyr og uddannelse på Tunø

21. april 2021

De frivillige på Tunø er en del af Østjyllands Brandvæsen. De er i disse dage på fastlandet for at få vedligeholdt og opgraderet deres brandmandsuddannelse.

Uddannelsen gennemføres på Østjyllands Brandvæsens Uddannelsescenter - og er skræddersyet til forholdene på Tunø.

Nye brandbil

Foruden uddannelsen får de frivillige også udskiftet en brandbil af ældre dato.

Brandbil fra Østjyllands BrandvæsenSådan ser den nye brandbil ud, der fremover skal være på Tunø

Tunøs frivillige brandfolk består af 6 personer, der året rundt står klar til at rykke ud og hjælpe til på øen, såfremt der opstår brand eller andre ulykker.

Østjyllands Brandvæsen er rigtig glade for samarbejdet med de frivillige på Tunø, da de med deres indsats gør en stor forskel, når der opstår brand på øen. Den seneste brand var i december 2020, hvor de frivillige i den grad viste der værd, da de slukkede en brand i en af de lokale ældre boliger.

Mens Tunøs frivillige er på fastlandet til uddannelse, er der sendt frivillige kollegaer fra Aarhus til Tunø, således beredskabet opretholdes.

Fakta om det nye udstyr

Beredskabet på Tunø benytter i dag en ældre Toyota Hiace. Denne udskiftes med en nyere brugt Mercedes Sprinter 4x4.

To brandbiler fra Østjyllands Brandvæsen

Det nye køretøj er udstyret med indbygget vandtank på 500 liter, en Rosenbauer Otter pumpe med en vandydelse på op til 500 liter/min. Der er ligeledes monteret ultra højtryksanlæg til hurtig indsats samt forskelligt udstyr og slanger til brandslukning.