Parkvejens Skole dystede mod Dubai

Hello Dubai!!!

Eleverne fra 6. A på Parkvejens Skole øver sig i at sige højt og klart ”Hello Dubai”. Klokken er 8.25 tirsdag morgen på Parkvejens Skole, og om fem minutter ringer telefonen. Det er Undervisningsministeren fra Dubai, Jameela Al Muhairi og Miljø- og Fødevareminister Esben Lunde Larsen (V) og en hel masse skoleelever fra Dubai, der ringer til eleverne fra 6. a på Parkvejens Skole og en anden klasse fra Mårslet Skole. Det hele foregår på engelsk.

Årsagen er, at 6. klasserne fra Mårslet Skole og Parkvejens Skole – ligesom 200 andre 6. klasser i Region Midtjylland - har været med i MADmovers. Det er et undervisningsprojekt lavet af Arla Foods, hvor eleverne kommer med løsninger på lokale skolemad- og måltidsudfordringer.

Minister på linjen
I forbindelse med at Esben Lunde Larsen er i De Forenede Arabiske Emirater med en delegation fra det danske Erhvervsliv i disse dage, blev det arrangeret, at ministeren skulle høre mere om MADmovers, som skoleelever fra Dubai også har arbejdet med. Derfor blev der arrangeret en konkurrence mellem de tre skoler, og elevernes videoer fra projektet blev vist.

Video med ideer
Alle eleverne har lavet videoer, der fortæller om deres lokale udfordringer i relation til skolemad og spisepauser, og hvilke løsningsforslag de er kommet op med. 6.A fra Parkvejens Skole fandt i løbet af undervisningsforløbet ud af, at deres største udfordring var, at det ikke var muligt for elever at købe mad på skolen, hvis man havde glemt sin madpakke, eller hvis man stadig var sulten, men ikke havde mere mad med. Klassen kom op med flere ideer til løsninger, bl.a. at skolen skulle have en madautomat med sunde og lækre madvarer. Desuden skabte eleverne deres egne måltids-regler, hvor de sikrede sig at spisepausen blev hyggelig. Skolen valgte, efter eleverne havde præsenteret ideen for skolens leder, at anskaffe en madautomat til gavn for alle elever på skolen.

Se videoen, hvor eleverne præsenterer deres udfordringer og hvilke løsninger, de har realiseret.

Vinderne blev en klasse fra Dubai og en klasse fra Mårslet Skole, men eleverne fra Parkvejens Skole havde stadig en stor oplevelse:
- Hele forløbet har været sjovt og spændende, og vi har lært en masse, bl.a. at man virkeligt kan nå langt, når man sætter et mål og arbejder koncentreret, sagde Karoline Sørensen fra 6. A.

- Vi har også lært, at vi kan hjælpe skolen til at blive bedre, når vi kommer med nogle ideer, som for eksempel den automat, der er blevet stillet op med sund mad, hvis man har glemt madpakken, tilføjede Gustav Munch Svendsen fra 6. A.

Fakta om MADmovers

  • MADmovers er et gratis undervisningsmateriale til 6. klasser i hele landet udarbejdet af Arla Foods.
  • MADmovers inviterer elever til at undersøge klassens skolemad- og måltidskultur og sammen finde løsninger på klassens udfordringer. Eleverne involveres gennem meningsfulde, innovative og skabende processer, så eleverne tager ejerskab og lærer at tage hånd om deres egen mad, sig selv og andre mennesker.
  • I 2017 har 200 6. klasser i Region Midtjylland gentænkt deres skolemad ved at arbejde med Arla Foods undervisningsmateriale “MADmovers - GENTÆNK din skolemad”.
  • alle eleverne fra 6. a