Prismodtager får blomster

Pris til fodboldtalent

11. januar 2019

Til Odder Frivillighedsfest fik fodboldspilleren Sofie Harrit Nielsen-Grøn årets Talentpris. 

Det var Martin Mikkelsen (V), der er medlem af Børne, Uddannelses- og Kulturudvalget, der overrakte prisen. 

Odder Kommunes Talentpris tildeles til en udøver inden for kultur eller idræt, som har udmærket sig på ekstraordinær og bemærkelsesværdig vis.
Det er politikerne i Børne, Uddannelses og Kulturudvalget som har besluttet, hvem af de nominerede, der skal være årets talent på baggrund af indstillingerne fra Folkeoplysningsudvalget.

De nominerede til Odder Kommunes Talentpris var:
Sofie Harrit Nielsen-Grøn, fodboldspiller
Jonas Boritz Kristiansen, cykeltrial-rytter

- At have et talent betyder, at man har evnen til at blive ekstraordinært god på et givent område. Men det er bestemt ikke nok at have talent. Der skal også træning, flid og ihærdighed til, hvis man skal have noget ud af sit talent. Det ved de to unge mennesker, der er nomineret til Odder Kommunes Talentpris. De har begge et usædvanligt talent, og de knokler og træner hver dag. Vi kan være stolte af at have sådanne ihærdige sportsudøvere i Odder Kommune, og jeg er glad for, at vi i dag har muligheden for at hylde dem, sagde Martin Mikkelsen, inden han afslørede prismodtageren, Sofie Harrit Nielsen-Grøn.

- Selv om Sofie Harrit Nielsen-Grøn kun er 15 år, deltog hun som målmand for U17-landsholdet i forbindelse med EM-kvalifikation i 2018. Hun træner målrettet og har et stort talent. Sofie Harrit Nielsen-Grøn har i hele sin ungdomstid spillet i Odder IGF Fodbold, hvor hun har været en samlende figur for sin årgang. Hendes talent har betydet, at hun har været udtaget til DBU’s talentsamlinger, hvor hun har ydet en fantastisk præstation.
Sofie søgte i 2018 nye udfordringer i Lyseng, som har pigehold på højeste niveau i Danmark, hvor hun i dag er fast målmand på Lyseng’s U16 Ligahold. I en periode havde Sofie dobbelt klubmedlemskab i både Odder og Lyseng.
I Odder nyder Sofie det sociale med sine fodbold-kammerater, hvor hun også har trænet sammen med de bedste målmænd i ungdomsafdelingen i Odder IGF Fodbold.
Sammen med prisen følger et kunstværk af Årets Kunstner Buller Hermansen og en check på 5.000 kr. Stort tillykke, sagde Martin Mikkelsen.