Pulje til gode oplevelser

Feriepartner Odder-Juelsminde har besluttet at stifte en såkaldt Oplevelsespulje, hvor personer, foreninger eller lokale ildsjæle kan søge om tilskud til at iværksætte initiativer, der kan bidrage til at gøre et besøg i Odder til en god oplevelse.

Feriepartner vil her i Odder uddele i alt 15.000 kroner i 2018. Når året er slut, uddeles der desuden i alt 100.000 kr. til de tre bedste projekter i hele Danmark.

Denne uddeling, kaldet ”Feriepartnerprisen”, er en samlet pris for alle landets 27 bureauer i Feriepartner-kæden. I alt støttes gode projekter med over en mio. kr. i 2018.

Edith Derdau fra Feriepartner Odder-Juelsminde fortæller, at formålet med Oplevelsespuljen er at støtte lokale ildsjæle, foreninger og lokalsamfund, som ønsker at udvikle oplevelser, der bl.a. henvender sig til områdets gæster:

- Det betyder naturligvis ikke, at oplevelsen eller begivenheden udelukkende skal være for turister, men at disse også skal være en del af målgruppen for den påtænkte oplevelse. På den måde får vi god sammenhæng mellem vores ambition om dels at være en aktiv del af lokalmiljøet, samtidig med at vi gør noget, der tilgodeser vores gæster og sommerhusejere.

Hele initiativet består af to dele – en uddeling af midler fra de lokale Oplevelsespuljer, som finder sted i marts, og så den landsdækkende finale til november. I finalen deltager de bedste lokale puljemodtagere fra alle landets Feriepartner-bureauer.


Som eksempler på initiativer der kunne opnå støtte peger Edith Derdau på både afholdelse af events og begivenheder eller etablering af mere blivende faciliteter:

- En trampesti i vores skønne natur, en åben sportsaktivitet, hvor også gæstende turister kan deltage, en festival eller en hjemmeside hvor besøgende kan komme i kontakt med lokale kunne alt sammen være gode muligheder. Det vigtige for os er, at det er noget, der skaber værdi for både lokale og gæster, og som gør vores område til et endnu bedre sted at bo og holde ferie.

Hvis man har et projekt, man mener, kvalificerer sig til støtte, skal man være lidt hurtig ved tasterne, idet fristen for at indsende forslag er 1. marts. Ansøgningsskema kan indhentes på hjemmesiden feriepartner.dk/oplevelsespulje og skal indsendes på mail oplevelsespulje@feriepartner.dk.