Til kamp for mænds sundhed

DR1 er på vej med en ny sæson af Rigtige Mænd, og i Odder Kommune er alle mænd inviteret med på rejsen. Allerede nu kan man tilmelde sig et digitalt træningsfællesskab, hvor alle mænd kan få samme type træning og udfordringer, som de Rigtige Mænd i den nye programserie.

Rigtige Mænd Løbet bliver afvikles den 24. maj, og det er samme aften og samme tidspunkt i hele landet. Løbet bliver det foreløbige højdepunkt i et forår, hvor mænd landet over har gjort tv-underholdning på DR1 til en fælles lokal træningsoplevelse.

Det er første gang, at der i Danmark bliver arrangeret et mandeløb på samme dag og tidspunkt i hele landet, og det er en begivenhed, som Odder Kommune gerne vil være en del af. Projektet åbner for mange muligheder for kommunen til at sætte fokus på sundheden hos de mandlige borgere.

- Det er en spændende og anderledes måde at sætte fokus på mænd og sundhed, og det støtter vi gerne op omkring , siger sundhedskoordinator i Odder Kommune, Klaus Grabbert.

Lokalt tilbud i Hou
Det er Hou og Omegns Idrætsforening, HOIF, der står for den lokale indsats i Rigtige Mænd og for at arrangere det afsluttende løb.

- Vi har i forvejen mange gode tilbud i idrætsforeningen, men derudover vil vi også gerne være en forening for dem, der ikke naturligt søger os i dag, fx gruppen af Rigtige Mænd. Jeg håber, at der er mange rigtige mænd derude, som har lyst til at være med, siger formanden for HOIF, Bjarne Bang Jensen.

(Foto af: Rigtige Mænd)

Et ønske om et godt liv
Rigtige Mænd var et seerhit i 2015 for DR1, der noterede rekordhøje seertal, hvor man lærte Smeden, Palle, Hammer, Lindy og Jonas at kende som nogle mænd, der sammen tog hånd om deres egen sundhed i et fællesskab præget af rigtig mandehumor.

Fakta om Rigtige Mænd Sjakket

  • Tv-programmerne om Rigtige Mænd bliver fra april 2017 vist på DR1 med fem nye håndværkere.
  • Allerede nu kan alle mænd i hold af fem blive en del af et nyt og gratis digitalt træningsfællesskab Rigtige Mænd Sjakket på www.rigtigemænd.dk. Her træner mændene på lige fod med de rigtige mænd på tv, de bliver testet, får træningstips og udfordringer, og de kan konkurrere mod de andre mænd i træningsfællesskabet. Deltagerne kan finde holdkammerater på hjemmesiden, hvis de ikke har fulde hold på plads.
  • Den 24. maj 2017 holdes det landsdækkende Rigtige Mænd Løb. Målet er, at løbet afholdes i alle landets kommuner i samarbejde med kommuner og lokale idrætsforeninger.
  • Efter Rigtige Mænd Løbet fortsætter det digitale træningsfællesskab Rigtige Mænd Sjakket, og der bliver sat nye mål og udfordringer frem mod næste år og næste Rigtige Mænd Løb i 2018.
  • Nordea-fonden støtter projekt Rigtige Mænd i 2017 og 2018.
  • Projektets samarbejdspartnere er Dansk Firmaidrætsforbund, MakeitBee Production, DR og Syddansk Universitet.
  • Læs mere på www.rigtigemænd.dk

Kontakt for yderligere informationer:
Sundhedskoordinator Klaus Grabbert, Odder Kommune, tlf. 51 38 61 61
Formand for HOIF, Bjarne Bang Jensen, tlf. 40 28 89 64