Direktør modtager stor check

Rummelighedspris til iTools

19. marts 2019

Det Lokale Beskæftigelsesforum i Odder har udvalgt virksomheden iTools til ”Årets Rummelige Arbejdsplads” i Odder Kommune. 

Det blev offentliggjort ved et arrangement hos iTools på Skovdalsvej tirsdag eftermiddag. 

- Både medarbejdere og ledelse er sammen om at skabe en god arbejdsplads - også for dem på kanten af arbejdsmarkedet. Derfor var vi i Det Lokale Beskæftigelsesforum ikke i tvivl om, at iTools skulle have dette års pris, sagde Linda Ann Wienand, der er formand for Det Lokale Beskæftigelsesråd, der uddeler prisen. 

Prisens formål er at sætte fokus på den vigtige indsats, som mange arbejdspladser yder for at ledige, flygtninge, sygemeldte og andre med begrænsninger i arbejdsevnen kan få en rolle at spille på arbejdsmarkedet. Med prisen følger 15.000 kr., som ledelse og medarbejdere kan bruge frit.

- iTools er en vigtig virksomhed, fordi I rummer at give plads til borgere med nedsat arbejdsevne og understøtte borgeren til at føle sig som en del af det fælles arbejdsmarked, sagde Linda Ann Wienand. 

Det er Jobcentret i Odder, der har indstillet iTools til prisen. I indstillingen står der bl.a., at virksomheden har gjort meget for at ansatte borgere med forskellige udfordringer

"Itools er en vigtig virksomhed i Odder Kommune, fordi de både over for andre virksomheder men også overfor borgerne viser, at man godt kan få en plads på
arbejdsmarkedet selvom man har en nedsat arbejdsevne. Det er den slags virksomheder, vi i Odder Kommune har så meget brug for, nu hvor vi skal have flere borgere med udfordringer ud på det ordinære arbejdsmarked," står der i indstillingen fra jobcenteret. 

Direktør i iTools, Ulrik Bruhn, takkede for prisen. 

- Vi er stolte over prisen, fordi den siger, at vi er rummelige, og hvad kan man mere ønske sig. Vi er gode til at give plads, og se hvordan medarbejderne kan udvikle sig. Vi indretter arbejdspladsen efter medarbejderne, sagde Ulrik Bruhn og tilføjede.

- Vi har haft meget glæde af fleksjobbere. I første omgang var det et økonomisk incitament, men det viste sig, at vi fik nogle medarbejdere, som var meget glade for at komme på arbejde og som giver en god ånd her.

Læs mere om virksomheden iTools, der arbejder med intelligente værktøjs- og sikkerhedsløsninger til håndværk og industri.

Fakta
Det er Det Lokale Beskæftigelsesforum (tidligere LBR), der i en årrække har uddelt prisen for årets rummelige arbejdsplads til en virksomhed, der gør en forskel for at skabe et mere rummeligt arbejdsmarked i Odder Kommune. LBF består af repræsentanter fra DA i Odder, der er tovirksomheder repræsenteret, der er tre repræsentanter fra LO, og der er repræsentanter fra Udvikling Odder, fra Dansk Handicapforbund og fra Skanderborg-Odder Center for Uddannelse og så formanden for Arbejdsmarkedsudvalget Linda Ann Wienand (A) fra byrådet i Odder.