Vær med til at plante den nye folkeskov

14. oktober 2020

Borgmester Uffe Jensen vil tage første spadestik lørdag d. 31.okt. kl. 10:00 og derpå kan alle fremmødte deltage i plantning af træer for klima og fremtid. Der vil være forplejning i løbet af dagene.

For knap et år siden kørte TV2 indsamlingsshowet 'Danmark Planter Træer', med det formål at samle penge ind til plantning af én million træer i Danmark til gavn for klimaet. Her kunne hver enkelt borger donere penge til rejsning af en folkeskov, og i den forbindelse bød Odder Kommune ind med et areal i Saksild.

“Det glæder mig rigtig meget, at vi kan komme i gang med Folkeskoven i Saksild. Det er til gavn for borgerne i kommunen, der får en skov, hvor der er tid til ro og fordybelse, og så er skoven samtidig god for både klimaet og biodiversiteten,” sagde formanden for kommunens Miljø-, Teknik- og Klimaudvalg, Ole Lyngby Pedersen dengang om projektet.

Skovrejsningsprojektet fik tildelt midler fra indsamlingsshowet og Odder Kommune er nu klar til at realisere projektet. Folkeskoven bliver placeret nord for Blommevænget, og bliver en naturskov med plads til vildnis og naturlig succession, såvel som naturlig degression. Det betyder blandt andet at syge og døende træer får lov til at stå og ligge, da de danner fødegrundlag og skjulested for en lang række dyr og insekter.

Saksild Folkeskov bliver således en lærings- og oplysningsskov, som giver de besøgende et indblik i naturen, når den får lov til at udvikle sig i eget tempo.

Læs mere om projektet og hele projektbeskrivelsen via linket her. Du kan tilmelde dig til plantedagene ved at sende en mail til Tanja Asp på tanja.asp@odder.dk. Af hensyn til forsamlingsrestriktionerne vil vi dog gerne bede om at du oplyser antal af deltagere og hvilken dag, du/I gerne vil deltage.