Billedkunstner Ole Grøn og direktør John Stærmose foran stålskulptur

Samarbejde om velgørende auktion

17. januar 2019

Odder Kommune har et spændende kunstværk med på auktion til Danmarks Indsamling. Værket er en skulptur af den lokale billedkunstner Ole Grøn, og den lokale virksomhed Staermose Industry har laserskåret skulpturen i stål.

- Det ligger helt i tråd med vores ambition om at samarbejde mere mellem erhvervsliv og kommune, at vi bidrager til Danmarks Indsamling med denne skulptur. Vi kan så meget, når vi står sammen, og det viser skulpturen. Samtidig støtter vi et vigtigt formål, siger borgmester Uffe Jensen (V).

Fokus på ligestilling
Danmarks Indsamling er en årlig indsamling, hvor 12 humanitære organisationer og DR går sammen og samler ind for at hjælpe mennesker i nogle af verdens fattigste lande med at nå nogle af FNs verdensmål. I år er det verdensmål nr. fem om ligestilling mellem kønnene, der er fokus på.

Som en del af indsamlingen er alle landets kommuner blevet opfordret til at komme med et bidrag til en auktion, hvor overskuddet går til Danmarks Indsamling.

Tapet, brød og skulptur
Tidligere har Odder Kommune sat en workshop med tapetmager Heidi Zilmer og sangerinde Julie Berthelsen på auktion, og sidste år var det et brødbagningskursus hos Fru Møllers Mølleri, der var Odder Kommunes bidrag til auktionen.

Dette års bidrag er en del af en helt ny skulptur-serie med titlen "FUGL, FISK OG MIDT-I-MELLEM". Serien rummer 10 nummererede og signerede skulpturer, og det værk, som er på auktion, er en oversize-udgave fremstillet specielt til anledningen. Den er 45 cm bred og 47 cm høj. Med skulpturen følger et indrammet billede med Ole Grøns skitsetegninger og hans historie bag skulpturen.

- Jeg var slet ikke i tvivl om, at jeg gerne ville være med, da Uffe Jensen ringede, for først og fremmest vil jeg gerne støtte det gode formål i Danmarks Indsamling, og dernæst er det at samarbejde på tværs noget, der ligger mig nært, og som vi er gode til i Odder Kommune, siger Ole Grøn.

Han har også tidligere samarbejdet med Staermose Industry, bl.a. om To På Tur-skulpturen i VitaPark Odder og Sund By-skulpturen i Horsens.

Et godt formål

Fra Staermose Industry fortæller direktør John Stærmose, at han også glæder sig over at være med til at støtte det gode formål.

- Ligestilling mellem kønnene er et vigtigt emne, som vi gerne vil bakke op om. Og samtidig vil vi også gerne vise, at det giver nogle spændende resultater, når erhvervsliv, kommune og kunstnere arbejder sammen, siger John Stærmose.

Borgmester Uffe Jensen tilføjer:

- I Odder Kommune arbejder vi for at gøre FN's verdensmål til vores hverdagsmål. Noget som vi alle kan arbejde og bidrage med. Og det glæder mig, at kultur, erhvervsliv og kommune går hånd i hånd i en god sags tjeneste.

Skulpturen blev solgt på auktionen for 7.600 kr. 

Gå direkte til auktionen på Lauritz.com for at se de forskellige bud: https://www.lauritz.com/da/auktion/odder-kommune-skulptur-fugl-fisk-og-midt-i-mellem-til-f/i5215327/

Læs mere om Ole Grøn: www.olegroen.dk

Læs mere om Staermose Industry: www.staermoseindustry.dk

Se en video (link til YouTube), hvor Ole Grøn fortæller om baggrunden for værket.

Om Danmarks Indsamling

  • En gang om året går 12 humanitære organisationer og DR sammen og samler ind for at hjælpe mennesker i nogle af verdens fattigste lande med at nå nogle af FNs verdensmål.
  • Der er 17 mål, som alle bidrager til en bæredygtig udvikling af verden og som regeringer, virksomheder, interesseorganisationer og private personer hjælper med at nå.
  • I 2019 sætter Danmarks Indsamling særligt fokus på mål 5: Ligestilling mellem kønnene.
  • Som en del af Danmarks Indsamling holdes en auktion, hvor borgmestre og kommuner i hele landet sætter unikke oplevelser og varer på auktion til fordel for Danmarks Indsamling.